Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή έχει “καπαρώσει” η Μπαρτσελόνα

Ποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή έχει “καπαρώσει” η Μπαρτσελόνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Μανωλάς, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι),

Η καταλανική εφημερίδα Sport αναλύει σε ένα εκτενές ρεπορτάζ το λόγο που ο Κώστας Μανωλάς δεν έγινε κάτοικος Βαρκελώνης το περασμένο καλοκαίρι, παρά το έντονο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του.

Ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί ένα από τα πιο “καυτά” ονόματα της μεταγραφικής αγοράς. Για τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού ενδιαφέρθηκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη όπως η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως η Ρόμα ήταν ανένδοτη στην πώλησή του.

manolas

Κι αυτό γιατί η ρήτρα που είχε ο νεαρός άσος στο συμβόλαιό του αποτελούσε “αγκάθι”. Στη συμφωνία της Ρόμα με τον Ολυμπιακό, όταν πωλήθηκε ο Μανωλάς, υπήρξχε ένας όρος που όριζε ότι μέχρι το φετινό καλοκαίρι οι “ερυθρόλευκοι” θα έπαιρναν το 50% των χρημάτων απ’ την πώλησή του!

Επομένως οι Ρωμαίοι δεν θα εξασφάλιζαν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από μια ενδεχόμενη πώλησή του. Κάτι που ήθελαν οπωσδήποτε να αποφύγουν.

Σύμφωνα με την καταλανική “Sport”, η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στη μάχη για τη διεκδίκησή του. Μάλιστα, κατάφερε να αποκτήσει τον πρώτο λόγο, σε περίπτωση που οι “τζαλορόσι” αποφασίσουν να τον παραχωρήσουν, μέσω του Τόμας Βερμάελεν που δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ρόμα. Εκτός από χρήματα, οι “μπλαουγκράνα” ζήτησαν και τον πρώτο λόγο για τον διεθνή στόπερ.

Ο παίκτης από την πλευρά του γνωρίζει για το ενδιαφέρον της ομάδας του Λιονέλ Μέσι και θα ήταν ικανοποιημένος με μια νέα σελίδα στην καριέρα του.

Όπως αναφέρει η “Sport” στο εκτενές ρεπορτάζ της όμως, η Μπαρτσελόνα ενημερώθηκε για την ρήτρα στο συμβόλαιο του Μανωλά και την πρόθεση της Ρόμα να μην πωληθεί ο παίκτης το περασμένο καλοκαίρι. Και φαίνεται πως το δέχθηκε, καταλήγοντας στην απόκτηση του Σαμιέλ Ουμτιτί.

Ωστόσο οι σκάουτ του συλλόγου συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του Μανωλά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πλευρά των “μπλαουγκράνα” έχει διαβεβαιώσει τους ανθρώπους της Ρόμα πως θα αποφασίσει άμεσα για το αν θα κινηθεί για την απόκτησή του.

Όσον αφορά στις οικονομικές απαιτήσεις των Ρωμαίων, αυτές θα εξαρτηθούν απ’ την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του. Αν οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020, τότε είναι πιθανό να μην τοποθετηθεί ρήτρα ούτως ώστε η Ρόμα να έχει το “πάνω χέρι” στις διαπραγματεύσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα κοστολογούν περίπου στα 25.000.000 ευρώ τον Έλληνα άσο συν τον Τόμας Βερμάελεν ως αντάλλαγμα.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στο ενδιαφέρον των Καταλανών παίζει ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, ο οποίος γνωρίζει και παρακολουθεί τον Μανωλά απ’ την εποχή που αγωνιζόταν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Αν και εφόσον ο 25χρονος Έλληνας αμυντικός καταλήξει τελικά στη Βαρκελώνη θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζερεμί Ματιέ στην άμυνα των “μπλαουγκράνα”.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Σχετικά άρθρα