Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Παναιτωλικό

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Παναιτωλικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο, Τούμπα,

Εντυπωσίασε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα της Super League και «έσβησε» την περσινή του τιμωρία (-3).

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν εξαιρετικός, έπαιξε ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο και επικράτησε πολύ εύκολα 2-1 του Παναιτωλικού, μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Άψογος και αμυντικά (εκτός της τελευταίας φάσης στο ματς) ο «δικέφαλος του βορρά» που δεν κινδύνεψε από τους φιλοξενούμενους, πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν και έχει πλέον… μηδέν βαθμούς, καθώς κουβάλαγε τιμωρία (-3) από το περσινό ματς Κυπέλλου που δεν κατέβηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τρομερός Γκάρι Ροντρίγκες, εξαιρετικοί Μπίσεσβαρ και Τζάλμα Κάμπος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός! Μπήκε στο πρώτο μέρος γεμάτος όρεξη και εκμεταλλευόμενος τα γρήγορα άκρα του (Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος) αλλά και το ότι ο Μπίσεσβαρ βρισκόταν σε πολύ καλή ημέρα, έκανε ότι ήθελε τον Παναιτωλικό.

Μόλις στο 2’, ο Κάμπος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μύγας έκανε τραγικό λάθος στρώνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος λίγο μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κυριακίδη.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπαιζε… μόνος του, έβγαζε ότι μπορούσε και κρατούσε την ομάδα του στον αγώνα.

Ωστόσο, φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, αφού ο ΠΑΟΚ πίεζε ασφυκτικά.

Στο 27’, λοιπόν, ο Ροντρίγκες έκλεψε τη μπάλα μετά από ένα ακόμη λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, έδωσε στον Κλάους, ο οποίος του την επέστρεψε με καταπληκτικό τακουνάκι, με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι να «εκτελεί» τον Κυριακίδη για το 2-0.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έβγαζε… γούστα στον αγωνιστικό χώρο και με το πόδι πατημένο στο γκάζι έφθασε δύο φορές πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ.

Ωστόσο, τη μία (29’) ο Ροντρίγκες κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή και την άλλη (45’+1’), ο Κλάους σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μετά τη σέντρα του Μπίσεσβαρ.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Μπίσεσβαρ δεν κατάφερε να… μιμηθεί τον εαυτό του και να σκοράρει μέσα από την περιοχή, στο 51’ και στο 58’.

Με τη συμπλήρωση 65 λεπτών, ο Παναιτωλικός είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Ματζουράκη έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Τσοκάνης γύρισε τη μπάλα στα όρια της περιοχής αλλά το μονοκόμματο σουτ του Τομανέ, πέρασε λίγο άουτ.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Στο 76’, ο MVP του ΠΑΟΚ Γκάρι Ροντρίγκες βγήκε απέναντι από τον Κυριακίδη από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού τον νίκησε.

Για κακή του τύχη όμως, η μπάλα στρώθηκε στον Περέιρα σε κενή εστία αλλά ο Αργεντινός έδειξε… υπερβολική σιγουριά και έχασε το κοντρόλ και το «άχαστο».

Πέντε λεπτά μετά δε, ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, πάντως, ο Παναιτωλικός άγχωσε την Τούμπα. Ο Βαρέλα έκανε τραγικό γύρισμα, ο Ουάρντα επωφελήθηκε και πλάσαρε τον Γλύκο, μειώνοντας στο 2-1, κάτι που… χάλασε για λίγο την εικόνα του ΠΑΟΚ.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ (83’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67’ Σάχοφ), Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης (68’ Φ. Περέιρα).

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Γιαννούλης, Κουλούρης, Μυστακίδης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντακιάς, Μύγας (78’ Μουνιόζ), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ουάρντα, Φερέιρα (46’ Λεντέσμα), Τομανέ, Μαρκόφσκι (60’ Κλέσιο).

Στον πάγκο: Κριστιάνο, Κουτρουμάνος, Ροντρίγκες, Ρότσα.

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης).

Σχετικά άρθρα