Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρίο 2016: Η Βραζιλία πήρε το χρυσό εκεί που το ήθελε πιο πολύ, στο ποδόσφαιρο

Ρίο 2016: Η Βραζιλία πήρε το χρυσό εκεί που το ήθελε πιο πολύ, στο ποδόσφαιρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Γερμανία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ποδόσφαιρο, Ρίο Ντε Τζανέιρο,

Χωρίς αμφιβολία στην Βραζιλία θα είναι η Ολυμπιακή στιγμή που ο καθένας θα θυμάται. Ούτε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς, ούτε καν ο Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα που έπεσε σαν έκπληξη από τον ουρανό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ.

Θα είναι ο Γουέβερτον, ένας σχεδόν άγνωστος τερματοφύλακας στη Βραζιλία που απέκρουσε το πέναλτι του Γερμανού Πέτερσεν, βοηθώντας αποφασιστικά την Βραζιλία να κατακτήσει το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο. Στα πέναλτι (5-4)μετά από ένα ματς που στηγν κανονική του διάρκεια και την παράταση δεν έβγαλε νικήτρια (1-1).

Ισως θα μπορούσε επίσης, να είναι η στιγμή που άλλαξε η σχέση της Βραζιλίας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον τρόπο που θα πρέπει να θυμόμαστε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τηλεγράφημα του Reuters.

«Σε 30 χρόνια, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το Rio 2016, θα σκέφτονται αυτή τη στιγμή,» δήλωσε ο 67χρονος Πάολο Καπέλ, με τα μάτια του υγρά από συγκίνηση, ενώ στεκόταν στις κερκίδες του Maracana.

Γύρω του φίλαθλοι αγκαλιάζονταν, χειροκροτήματα, ενώ ακόμα και οι εθλοντές βρισκόταν στο έδαφος και έκλαιγαν. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων πάντα ήξεραν και υπολόγιζαν στην τρελή αγάπη των Βραζιλιάνων για το ποδόσφαιρο.

Η χώρα δεν είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής Ολυμπιακών. Τα κενά καθίσματα σε πολλούς από τους χώρους των Ολυμπιακών αθλημάτων, από τον Στίβο μέχρι το σλάλομ με κανό, προβλημάτισαν.

Οι προσπάθειες για να διορθώσουν την εικόνα απέτυχαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά από τα σχολεία, χρησιμοποίησαν λιγότερα από τα μισά δωρεάν 300.000 εισιτήρια που τους δόθηκαν.

Αλλά το ποδόσφαιρο, στην Βραζιλία, ήταν πάντα το κλειδί. Η εθνική ομάδα, η περίφημη selecao, διαθέτει μια μοναδική ικανότητα να ενώνει τη χώρα, ακόμη και εν μέσω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης.

«Εγώ δεν παρακολουθούσα ένα μεγάλο μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά από τότε που η Βραζιλία προχώρησε στην ποδόσφαιρο, άρχισα να τα βλέπω όλα, παρακολούθησα και άλλα αθλήματα, καθώς,» είπε ο 23χρονος Λουίζ Εντουάρδο Αγκουιάρ, βλέποντας τον αγώνα σε ένα μπαρ, πέρα από τον κόλπο της Γκουαναμπάρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Rio 2016, θα μείνουν στην ιστορία ως η πρώτη φορά που η Βραζιλία κέρδισε ένα διεθνές τουρνουά στο σπίτι, προσθέτοντας το χρυσό μετάλλιο στα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα.

«Αυτός ήταν ο μόνος τίτλος που έλειπε από την Βραζιλία,» είπε ο 26χρονος Φάμπιο Πεστάνα, έξω από το Maracana. «Δεν ήταν εύκολο, αλλά το κάναμε».

Ηταν ο τελικός που δεν κατάφερε η Βραζιλία το 2014 . Σε εκείνο το τουρνουά, η selecao δεν έπαιξε στο Μαρακανά, όπως είχε προγραμματίσει. Εχασε με 7-1 στα ημιτελικά από την Γερμανία. Πιο πίσω, το 1950, η άλλη χρονιά που η Βραζιλία φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, έφτασε στον τελικό, αλλά έχασε από την Ουρουγουάη. Η νίκη αυτή, που έφτασε από το Νειμάρ και την παρέα του, σίγουρα είναι η καλύτερη θεραπεία γι αυτές τις πληγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα