Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρίο 2016: Γιατί η Μαϊλίντα Κελμεντί θα μείνει στην Ιστορία

Ρίο 2016: Γιατί η Μαϊλίντα Κελμεντί θα μείνει στην Ιστορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Κόσοβο, Μαϊλίντα Κελμεντί, Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζούντο,

Με χρυσά γράμματα θα γράψει η Ιστορία το όνομα της Μαϊλίντα Κελμεντί (Majlinda Kelmendi)!

Η 25χρονη δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τζούντο κατέκτησε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο (χρυσό μάλιστα) στην Ιστορία του Κοσόβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Η Κελμεντί, στον τελικό των -52 κιλών, νίκησε με «γιούκο» την Οντέντ Γκιουφρίντα από την Ιταλία.

Η σημαιοφόρος για το πρωτοεμφανιζόμενο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κόσοβο, υπήρξε… μήλον της έριδος πριν από κάποια χρόνια για Κόσοβο και Αλβανία.

Ειδικά όταν δεν επετράπη στο Κόσοβο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Αλβανία προσπάθησε να την εντάξει στην εθνική της ομάδα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Το Κόσοβο αναγνωρίστηκε πριν δύο χρόνια

Με δεδομένο μάλιστα ότι το Κόσοβο αναγνωρίστηκε από την ΔΟΕ την τελευταία διετία, υποχρέωσε την Κελμεντί να συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά τζούντο υπό τη σημαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος από την οποία μάλιστα ανακηρύχθηκε καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς το 2014.

kosovo_olympics

Στην τρίτη θέση της κατηγορίας βρέθηκε για δεύτερη φορά μετά το 2008, η Μισάτο Νακαμούρα από την Ιαπωνία, όπως και η Νατάλια Ουζιούτινα από την Ρωσία, ενώ στην έβδομη θέση περιορίστηκε το Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άντρεεα Τσίτου από την Ρουμανία.

Όσον αφορά στην «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Πρισίλα Γκνέτο (Γαλλία) αποκλείστηκε στον α` γύρο των προκριματικών μετά την Εβελίν Τσόπ (Ελβετία) και έμεινε πρόωρα εκτός μεταλλίων.

Σχετικά άρθρα