Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euro 2016: Σουηδία-Ιρλανδία 1-1

Euro 2016: Σουηδία-Ιρλανδία 1-1
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euro 2016, Ιρλανδία, Ποδόσφαιρο, Σουηδία,

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ιρλανδία και Σουηδία στο Σεν Ντενί, στην πρεμιέρα του Ε΄ ομίλου του EURO 2016. Και τα δύο τέρματα σημειώθηκαν από τους Ιρλανδούς που προηγήθηκαν με τον Χούλαχαν στο 48΄ και ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Κλαρκ στο 71΄.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Ιρλανδία έδειξε τα «δόντια» της. Πρώτα στο 32΄ με πολύ μεγάλη ευκαιρία του αρχηγού Τζον Ο’Σέι και αμέσως μετά στο 36΄ με ένα σουτ από 25 μέτρα του Τζεφ Χέντρι που εξουδετέρωσε τον Ιζακσον και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Θα περίμενε κανείς ότι η ανάπαυλα θα λειτουργούσε αφυπνιστικά για τους «Βίκινγκς» του Ερικ Χάμρεν. Φευ!

Ο «Πράσινος Στρατός» συνέχισε την επέλασή του και μόλις στο 48΄ ο Κόουλμαν γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Χούλαχαν με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα καταγράφηκε και η πρώτη ευκαιρία των Σουηδών με τον Φόρσμπεργκ να σουτάρει άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Με τους Ιμπραϊμοβιτς, Μπεργκ αποκομμένους και τον -βετεράνο πλέον- Κιμ Κάλστρομ να μην μπορεί να δημιουργήσει, το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό για τον Ερικ Χάμρεν που είχε ήδη «σπαταλήσει» μια αλλαγή στη θέση του τραυματία Λούστιγκ. Ετσι, έριξε στο ματς τον Γκουϊντέτι που έδωσε «πνοή» στην επίθεση και έκανε τη Σουηδία πιο απειλητική. Ωστόσο, το γκολ της ισοφάρισης προήλθε από… πράσινη φανέλα. Από γύρισμα του Ζλάταν στο 71΄ (είχε πάρει τη μπάλα από εξαιρετικό τακουνάκι του Γκουϊντέτι) ο Κλάρκ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Σκανδιναβοί δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ανωτερότητά τους στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης κι έτσι το σκορ έμεινε στο 1-1, ίδιο με τη προηγούμενη και μοναδική επίσκεψή τους στο Stade de France με αντίπαλο τη Γαλλία, τον Φεβρουάριο του 2005.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: ΜακΚάρθι, Γουϊλαν – Λίντελοφ

Οι συνθέσεις:

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο’Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Ο’Σέι, Κλαρκ, Μπρέιντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (85΄ ΜακΓκίντι), Χέντρικ, Χούλαχαν (78΄ Κιν), Γουόλτερς (63΄ ΜακΚλίν), Λονγκ.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν): Ίζακσον, Λούστιγκ (45΄ Ερικ Γιόχανσον), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Λεβίτσκι (86΄ Εκνταλ), Κάλστρομ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ (59΄ Γκουϊντέτι), Ιμπραϊμοβιτς.

Σχετικά άρθρα