Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στα νοσοκομεία Παίδων

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στα νοσοκομεία Παίδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Μπάσκετ, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ΟΠΑΠ,

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά που νοσηλεύονται στον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», την Τρίτη.

Με την ολοκλήρωση της επιτυχημένης πορείας τους στο πρωτάθλημα Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ επισκέφθηκαν τους μικρούς τους φίλους στους οποίους και έδωσαν αναμνηστικά δώρα.

Μάλιστα οι παίκτες της ομάδας βοήθησαν και στη διανομή του μεσημεριανού φαγητού και ευχήθηκαν σε όλα τα παιδιά ταχεία ανάρρωση.

aek opap

Οι παίκτες ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και για την πρόοδο εργασιών ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον ΟΠΑΠ.

Μετά την παράδοση των δύο πλήρως ανακαινισμένων ορόφων στις αρχές Νοεμβρίου του 2015, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» πραγματοποιούνται στην Α΄& Β΄ ορθοπεδική νοσηλευτική μονάδα του 2ου ορόφου και την κεντρική είσοδο και των δύο κλιμακοστασίων (από το υπόγειο, έως τον 7ο όροφο) xρωματισμοί, Διακοσμητικές παρεμβάσεις, Οικοδομικές επισκευές, Επισκευή Υφισταμένου και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» πραγματοποιούνται χρωματισμοί, Διακοσμητικές Παρεμβάσεις, Οικοδομικές Επισκευές και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο κεντρικό κλιμακοστάσιο μεταξύ των πτερύγων Α & ΒΔ συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναμονής, (από το Ισόγειο, έως και τον 6ο όροφο)

Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα ανακαίνισης των Παιδιατρικών Νοσοκομείων από τον ΟΠΑΠ

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2015, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Συγκεκριμένα, στους δύο υπερσύγχρονους πλέον ορόφους των Νοσοκομείων έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Επιπλέον, έγινε επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και Γραφειακού Εξοπλισμού των Νοσηλευτικών Μονάδων.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Δικαιολογημένα κατά συνέπεια η επιδίωξη της ΟΠΑΠ είναι να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Νοσοκομείων, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων είναι

• Η λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση όλων των Νοσηλευτικών Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων, που έχουν ανάγκη

• Η αναβάθμιση του θεραπευτικού περιβάλλοντος του άρρωστου παιδιού, μέσω της κατάλληλης διακόσμησης, της χρωματικής αντιμετώπισης και της όλης ανάπλασης των χώρων νοσηλείας, παραμονής ή εξέτασης των μικρών ασθενών, με στόχο την δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.

Δηλώσεις παικτών της ΑΕΚ

Ντούσαν Σάκοτα: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε χαμόγελα στα μικρά παιδιά έστω και λίγο. Όπως και η συνεισφορά του ΟΠΑΠ είναι μεγάλη και ακόμη μια φορά δείχνει ο χορηγός μας ότι προσφέρει στην κοινωνία εκεί που είναι το πιο σημαντικό , στην υγεία των μικρών παιδιών».

Γιάννης Καλαμπόκης: «Θα έλεγα ότι είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της ομάδας της ΑΕΚ να επισκέπτεται τα μικρά παιδιά, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση του χορηγού του πρωταθλήματος του ΟΠΑΠ ο οποίος δείχνει ότι επιτελεί σημαντικό έργο στο τομέα της υγείας και κυρίως στα νέα παιδιά που αυτοί και εμείς θέλουμε να είναι οι επόμενοι αθλητές και οι επόμενοι πρωταθλητές».

aek opap kalampokis

Δημήτρης Μαυροειδής: «Η ομάδα μας ήρθε σήμερα για να αναδείξει μια σημαντική κίνηση του ΟΠΑΠ που είναι η ανακαίνιση των δύο ορόφων στα νοσοκομεία παίδων, είναι μια σημαντική κίνηση αυτή, νομίζω ότι πρέπει να γίνει παράδειγμα και προς άλλους χορηγούς να κάνουν παρόμοιες κινήσεις γιατί η σημερινή εποχή, μια εποχή με κρίση, με προβλήματα, αυτά μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας».

aek opap maroeidis

Σχετικά άρθρα