Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάσκετ: Ίδρωσε αλλά πήγε τελικό ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Ίδρωσε αλλά πήγε τελικό ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρης, Μπάσκετ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός,

Για μια ακόμη χρονιά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός υα παίξουν στον τελικό της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ, καθώς οι πράσινοι κατάφεραν στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς να νικήσουν τον αξιόμαχο Άρη Θεσσαλονίκης με 84-68 και να κάνουν το 3-2, στους ημιτελικούς.

Έτσι θα διεκδικήσουν τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, με μειονέκτημα έδρας με το πρώτο παιχνίδι να είναι καθορισμένο την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε απέναντι στον Άρη παίζοντας σούπερ άμυνα, με σαφή διάθεση να πάρει από την αρχή του παιχνιδιού διαφορά και το κατόρθωσε, αφού εγκλωβίζοντας επιθετικά τους Θεσσαλονικείς προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά 19 πόντων (33-14), για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο 40-28.

Με δύο τρίποντα του ΜακΝίλ ο Άρης μείωσε σε 40-34, αλλά η είσοδος των Ραντούλιτσα και Φελντέιν έδωσε σκορ στην πεντάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που έφτασε στο 49-38 και το 53-41.

Οι «κίτρινοι» μείωσαν τη διαφορά εκ νέου (53-46) με ΜακΝίλ και Γουάιτ, αλλά οι Μούρτος και Τσούπκοβιτς έχασαν τα ελεύθερα τρίποντα που σούταραν και τα οποία αν έμπαιναν θα έφερναν την ομάδα τους στο -4, μεταφέροντας άγχος στον Παναθηναϊκό.

Ακόμη κι έτσι, όμως, οι μαχητικοί παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, αλλά η επιστροφή του Γουίλιαμς στο παρκέ έφερε το καλάθι+φάουλ για το 57-48 στο 30΄.

Λίγο αργότερα (34΄) πέντε σερί πόντοι του Αμερικανού έφεραν το 69-56, ενώ με νέο γκολ-φάουλ ο ίδιος παίκτης έγραψε το 76-64 και εξάλειψε κάθε ελπίδα των αντίπαλων.

Σχετικά άρθρα