Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η FIBA απειλεί την Ισπανία κι όχι μόνο με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς

Η FIBA απειλεί την Ισπανία κι όχι μόνο με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Μπάσκετ, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο Ντε Τζανέιρο,

Η FIBA απειλεί με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο της εθνικής ανδρών της Ισπανίας, όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo».

Μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIBA στη Χινέμπρα, οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισαν ότι θα εμμείνουν στην απόφασή τους για αποκλεισμό των «ανταρτών» -δεν θα συμμετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της- από τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017.

Στη FIBA διατείνονται πως θα εξετάσουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά πριν λάβουν οριστικές αποφάσεις, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η FIBA θέλει να αναλύσει την κατάσταση για κάθε Ομοσπονδία ξεχωριστά έχοντας προγραμματίσει συναντήσεις με τους υπεύθυνους κάθε εθνικής Ομοσπονδίας πριν ανακοινώσει τις τιμωρίες.

Εκτός από την Ισπανία, οι Λιθουανία, Σερβία και Ιταλία επηρεάζονται επίσης και κινδυνεύουν με αποκλεισμό, με τις δύο τελευταίες Ομοσπονδίες να έχουν αναλάβει τη διοργάνωση των δύο εκ των τριών προ-Ολυμπιακών τουρνουά.

Σχετικά άρθρα