Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασύλληπτη κριτική στο ντέρμπι έκανε ο Αλέφαντος!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Αλέφαντος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός,

Ο Νίκος Αλέφαντος δεν χρειάζεται συστάσεις και η περιγραφή και η ανάλυση του ντέρμπι των αιωνίων είναι όπως πάντα μνημειώδης.

Διαβάστε τι είπε σύμφωνα με το sportdog.gr: “Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς πολύ καλά στημένος, μου έκανε εντύπωση η τακτική του και αυτό δεν ήτανε τυχαίο, είχε διαβάσει ο προπονητής του ΠΑΟ πολύ καλά το ματς. Τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού έχουνε πρόβλημα επειδή και γρήγοροι δεν είναι, και ξαμολιούνται ψηλά τα πλάγια μπακ. Οι στόπερ του Ολυμπιακού δεν έχουν έκρηξη στα πρώτα 6-7 μέτρα. Εκεί τους χτύπησε ο Παναθηναϊκός.

Βάζοντας και Μπεργκ και Λέτο και από πίσω τους τον Βιγιαφάνες, ο Παναθηναϊκός έριξε βάρος κάθετα για να χτυπήσει τους στόπερ του Ολυμπιακού. Τους κάνει λοιπόν το γκολ ο Μπεργκ μετά από την εξαιρετική ενέργεια του Λέτο και στο καπάκι χάνει τη μεγάλη ευκαιρία ο Ταυλαρίδης εξ επαφής να κάνει το 0-2. Άχαστη ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να βγαίνει μπροστά μετά το 25΄, αλλά γενικώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μπλοκαρισμένος. Λόγω των τραυματισμών, δεν έπαιζε με εξτρέμ, η σύνθεση με Φορτούνη και Τσόρι και Φουστέρ μαζί έμπλεξε την ομάδα.

Στο β΄ ημίχρονο ο Στραπατσόνι άλλη μια φορά έδειξε αυτό που έχω πει ότι είναι …Τσαπατσόνι στη διαχείριση των ματς. Μία, δύο, τρεις, δεν είναι τυχαίο, χάνει τα παιχνίδια στη διαχείριση, κατά τη διάρκεια των αγώνων και με τις αλλαγές του.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε πολύ στο β΄ ημίχρονο, βοηθήθηκε από τις αλλαγές του Σίλβα που ήταν σωστές, ειδικά η είσοδος του Πάρντο άλλαξε την εικόνα. Φούλαρε ο Σίλβα, δεν κώλωσε, έπαιξε πολύ επιθετικά. Άφησε μόνο τον Μιλιβόγεβιτς στα χαφ, πολύ σωστά γύρισε τον Φορτούνη πίσω, και άρχισε να πετάει μέσα όσους είχε, έπαιξε στο τέλος και με Ιντέγε και με Πουλίδο και με Πάρντο και με Ερνάνι και με Φορτούνη να έρχεται από πίσω.

Ρε Στραπατσόνι, βγάζεις Λέτο και Βιγιαφάνες, τι περιμένεις μετά; Και εντάξει, κουράστηκε ο Λέτο, γιατί δεν βάζεις έναν γρήγορο; Βάλε Καλτσά ή Κλωναρίδη, να απειλείς τον Ολυμπιακό με γρήγορες αντεπιθέσεις, όχι να σου κατέβει όλος ο Ολυμπιακός στην περιοχή σου.

Αυτός ο …Μαμουτέ, τι πράγμα είναι αυτό, σα 15χρονο παιδάκι όποτε τον έχω δει. Τι τον βάζεις μέσα; Του παρουσιάζεται η ευκαιρία του αιώνα να κάνει το 1-2 μέσα στο Καραϊσκάκη, μετά το λάθος του Ντα Κόστα, αν θυμάμαι καλά, βγαίνει ο Ρομπέρτο έξω από την εστία, ένα καλό πλασέ θέλει εκεί, αλλά …τιτίκιασε.

Βγάζει τον Βιγιαφάνες και βλέπω τον Εσιέν από το ζέσταμα κιόλας να κουτσαίνει! Κουτσαίνοντας ερχόταν για να μπει αλλαγή! Ανύπαρκτες ξανά οι αλλαγές του Στραματσόνι, και ο Εσιέν και ο Μαμουτέ.

Στο τέλος κάνει το γκολ ο Ντα Κόστα με την κεφαλιά, κάνει και το λάθος παιδική χαρά ο Ταυλαρίδης, γίνεται το 3-1, θρίαμβος.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τρία πράγματα ξανά: Ενώ είναι διαβασμένος ο προπονητής αυτός πριν τα παιχνίδια, δεν ξέρει να κοουτσάρει κατά τη διάρκεια των ματς. Επίσης, η ομάδα πάσχει από φυσική κατάσταση. Και βέβαια, δεν έχουν την πολυτέλεια που έχει ο Ολυμπιακός, να βγάζει τρεις καλούς παίκτες και να βάζει τρεις άλλους καλούς παίκτες. Αυτό οφείλεται στον Μαρινάκη ο οποίος έχει φτιάξει πλούσιο ρόστερ.

Μέχρι το λάθος του Ταυλαρίδη στο τέλος, δεν υπήρχε Ιντέγε στο ματς. Αν ο Ολυμπιακός είχε έναν γκολτζή και ντριμπλέρ, κοντρολαρισμένο σέντερ φορ, θα ήταν άλλη ομάδα. Εδώ μιλάμε για πρωτοφανή κατάσταση, να παίρνει ο Ολυμπιακός περίπατο το πρωτάθλημα, να είναι 25 βαθμούς μπροστά από τους άλλους, κι όμως να μην έχει στους 7 πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος τον σέντερ φορ του. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα σέντερ φορ να βγάζει και φάσεις μόνος του. Να αναστατώνει τα σέντερ μπακ.

Γελοίες ήταν οι δηλώσεις του Στραπατσόνι μετά το ματς. Λυπάμαι λέει για την Ελλάδα. Σα νούμερο μίλησε. Να κοιτάξει τα λάθη του και να λυπάται τον εαυτό του διότι τρίζει η καρέκλα! Δεν τον βλέπω να σταδιοδρομεί εδώ με αυτά που κάνει. Να κοιτάξει μη χάσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και να λυπάται τον εαυτό του. Η Ιταλία έχει βγάλει μεγάλους προπονητές, αυτός είναι ανύπαρκτος”.

Σχετικά άρθρα