Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FIFA: Βάζει το βίντεο “βοηθό διαιτητή” στους ποδοσφαιρικούς αγώνες

FIFA: Βάζει το βίντεο “βοηθό διαιτητή” στους ποδοσφαιρικούς αγώνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIFA, Βίντεο, Ποδόσφαιρο,

Μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο αρχίζει μετά την απόφαση της FIFA να επιτρέψει την χρήση του βίντεο ως βοηθό διαιτητή στους αγώνες.

Όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Τζιάνι Ινφαντίνο, οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικό χρόνο θα γίνουν από τη σεζόν 2017-2018 και θα διαρκέσουν για δύο χρόνια.

Πριν την εφαρμογή στα γήπεδα θα προηγηθούν δοκιμές, ενώ έχει αποφασιστεί ο έλεγχος του βίντεο να γίνεται από τους διαιτητές καθώς σε πρώτη φάση απορρίφθηκε το ενδεχόμενο να μπορούν να κάνουν επίκληση του βίντεο οι προπονητές των ομάδων.

Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο ήδη 12 εθνικές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εφαρμόσουν το νέο σύστημα με βασικότερη τη βρετανική ομοσπονδία που εξέφρασε την προθυμία της να εφαρμόσει την τεχνολογία στους αγώνες του Κυπέλλου.

Όπως είπαν πάντως όλοι όσοι δέχθηκαν την τεχνολογία αν στα δύο χρόνια δοκιμών υπάρξουν προβλήματα τότε το «όνειρο» αυτό θα εγκαταληφθεί δια παντός.

«Δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη ροή της αγωνιστικής δράσης ή την ομορφιά του παιχνιδιού. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τα ωφέλη από τα βίντεο αλλά ότι θα αποφύγουμε τις κακοτοπιές» δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Σχετικά άρθρα