Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις αθλητικές ακαδημίες του ΟΠΑΠ “μαθαίνεις” αθλητισμό – Δείτε που και πως

Στις αθλητικές ακαδημίες του  ΟΠΑΠ “μαθαίνεις” αθλητισμό  – Δείτε που και πως
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΟΠΑΠ,

Η ΟΠΑΠ διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης όπου 830 παιδιά και 1.050 γονείς και συνοδοί συμμετείχαν σε δράσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο των φεστιβάλ εστιάζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

opap2

Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως Παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα οι γονείς και συνοδοί παρακολουθούν ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Ο κ. Petr Matejovsky, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ, δήλωσε με αφορμή την έναρξη των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών προχωρά με επιτυχία, εκπληρώνοντας σταδιακά τους στόχους του. Υλοποιούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο και με διάρκεια στο χρόνο πρόγραμμα αθλητικής εκπαίδευσης, που προωθεί πρωτίστως τη δημιουργία αθλητών με αξίες και αρχές. Αυτοί θα αποτελέσουν τη μαγιά για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα».

opap3

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου παγκοσμίως νεανικού αθλητικού μοντέλου. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–10 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

opap4

Οι ακαδημίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επωφελούνται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους

Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA

Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό

Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά

Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα επόμενα Φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο είναι: Πάτρα, Άργος, Αθήνα – Καλλιθέα, Κατερίνη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Αθήνα – Περιστέρι και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» και τα Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

Σχετικά άρθρα