Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BBC: Στημένοι ακόμη και οι αγώνες του τένις!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Σκάνδαλο, Στοιχήματα, Τένις,

To ΒBC αποκάλυψε μια-σοκ, για την ύπαρξη στοιχείων που αποδεικνύουν πως υπήρξαν στημένοι αγώνες τένις ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο, όπως σε Grand Slam.

Σε αυτούς φέρονται να συμμετείχαν και κορυφαίοι αθλητές, που έχουν κατακτήσει μεγάλους τίτλους, και οι οποίοι εξακολουθούν να αγωνίζονται.

Όπως αποκαλύπτει το BBC, μια έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2007 και τα αποτελέσματά της έχουν τεθεί υπόψη της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αποδεικνύει πως δίκτυα παράνομου στοιχήματος σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία πόνταραν υπέρογκα ποσά και αποκόμιζαν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη από αγώνες τένις που φέροναι να ήταν χειραγωγημένοι. Τρεις εξ αυτών των αγώνων ήταν για το φημισμένο τουρνουά Γουίμπλεντον.

Η έρευνα καλούσε τις αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω διερεύνηση 28 αθλητών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνέχεια στην υπόθεση. Ονόματα δεν έγιναν γνωστά, παρά μόνο πως τους προσέγγιζαν σε μεγάλα ξενοδοχεία πριν από τουρνουά και τους πρόσφεραν 50.000 δολάρια και άνω για σικέ αγώνες. Περισσότεροι από 16 τενίστες φέρονται να έχει διαπιστωθεί πως χάνουν παιχνίδια όταν υπάρχουν ύποπτα πονταρίσματα σε βάρος τους.

Σχετικά άρθρα