Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα δεδομένα στον αθλητισμό: Από κόσκινο οι ΠΑΕ και ΚΑΕ

Νέα δεδομένα στον αθλητισμό: Από κόσκινο οι ΠΑΕ και ΚΑΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ποδόσφαιρο, Υπουργείο Οικονομικών,

Σε νέα διαδικασία εποπτείας και καλής λειτουργίας μπαίνουν οι ΠΑΕ και ΚΑΕ, με απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Αθλητισμού. Η αναθεώρηση του νομικού και λειτουργικού πλαισίου προβλέπει για τις αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες να λειτουργούν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ορίζεται για όλες τις Α.Ε., για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και την αποτελεσματικότερη εποπτεία από τη πλευρά της Πολιτείας, μέσω των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016 να έχει αρχίσει η νέα διαδικασία εποπτείας και καλής λειτουργίας ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη για συμμετοχή εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομίας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να μπορούν να βοηθηθούν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ στην τήρηση των όρων για την σωστή λειτουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για το αν θα πρέπει όλες οι αθλητικές εταιρείες να έχουν τη μορφή ΑΕ.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, στόχος είναι οι αυστηρότεροι όροι στην επίβλεψη τήρησης της νομοθεσίας, διότι “συμβαίνει κάποιες ΠΑΕ και ΚΑΕ να μην ακολουθούν την αυστηρή τήρηση του νόμου (ισολογισμοί, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κλπ), ή σε άλλες περιπτώσεις παρατηρείται χρόνια νομική εμπλοκή μελών του ΔΣ, λόγω της μακράς διάρκειας διαδικασίας μίας εκκαθάρισης, ή επιπλέον, ενώ μία αθλητική ΑΕ βρίσκεται σε εκκαθάριση να υπάρχει και μία ακόμη εν ενεργεία με το ίδιο όνομα- και πολλά ακόμη…”.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και υπηρεσιακών παραγόντων.
“Η εξυγίανση του πλαισίου λειτουργίας των ΠΑΕ και ΚΑΕ θεωρείται ως βασικός όρος για την ομαλή και σύννομη λειτουργία και αξιοπιστία των επαγγελματικών αθλημάτων και των φορέων τους”, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Σχετικά άρθρα