Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Κοντονής καταργεί την αστυνομία από τα γήπεδα

O Κοντονής καταργεί την αστυνομία από τα γήπεδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Νίκος Τόσκας, Σταύρος Κοντονής, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Πολύωρη σύσκεψη για το θέμα της αστυνόμευσης στους αθλητικούς χώρους πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η δημιουργία του νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αστυνόμευση των αθλητικών χώρων.

Μάλιστα, στο σχετικό δελτίο της η ΓΓΑ τονίζει ότι «ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αστυνόμευσης συνίσταται στη μεταφορά της ευθύνης φύλαξης των αγωνιστικών χώρων στις Α.Α.Ε. και τις ιδιωτικές εταιρίες υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Από την πρώτη-πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ο κ. Κοντονής είχε θέσει το ζήτημα του «απεγκλωβισμού» της ΕΛ.ΑΣ από τη προστασία των αθλητικών γηπέδων σε προτεραιότητα και λίγους μήνες μετά ήρθε η ώρα να συζητηθεί ο τρόπος που αυτό θα συμβεί.

Σχετικά άρθρα