Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ

Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρόϊ Τάρπλεϊ,

Ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς μπασκεμπολίστες που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, ο Ρόι Τάρπλεϊ ,πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 50 ετών.

Ο διάσημος Αμερικανός σέντερ που είχε αγωνιστεί σε Άρη, Ολυμπιακό, Ηρακλή και Ίκαρο Καλλιθέας, απεβίωσε σε νοσοκομείο του Άρλινγκτον, στο Τέξας, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το συκώτι του, λόγω κατάχρησης στο αλκοόλ.

O Τάρπλεϊ γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1964 και αγωνιζόταν ως πάουερ φόργουορντ αλλά και σέντερ. Είχε μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ, ήταν ικανός σκόρερ και διέθετε καλό σουτ από μέση απόσταση έχοντας σταθερότητα και έλεγχο της μπάλας.

Ο Ρόι Τάρπλεϊ έγινε διάσημος αγωνιζόμενος στους Ντάλλας Μαβερικς στο ΝΒΑ. Εκεί βραβεύτηκε ως ρούκι το 1987 που πρωτοεμφανίστηκε και ως καλύτερος έκτος παίκτης το 1988. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχε μια σπουδαία σταδιοδρομία, το ΝΒΑ αναγκάστηκε να τον αποβάλει από το πρωτάθλημα του 1991 λόγω της αδυναμίας του στα ναρκωτικά.

Το 1993 βρέθηκε στον Άρη, στον οποίο έπαιξε ένα χρόνο και κατάκτησε το Κύπελλο Ευρώπης με νίκη στον τελικό (50-48) επί της Εφές Πίλσεν.

Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, τον οποίο βοήθησε να κατακτήσει το νταμπλ και να φτάσει ως το τελικό της Ευρωλίγκας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την Μπανταλόνα.

Πρόσφατα άρθρα