Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τέσσερα χριστιανόπουλα στο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τέσσερα χριστιανόπουλα στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αγγλικανική Εκκλησία, Βαγδάτη, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τέσσερα χριστιανόπουλα επέλεξαν τον θάνατο από το να εξισλαμιστούν, σύμφωνα με τον Κάνον Άντριου Γουάιτ (Canon Andrew White – φωτογραφία), Βικάριο της Βαγδάτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Βικάριος στη δυτική εκκλησία ονομάζεται ο γενικός επίτροπος που ορίζεται από τον επίσκοπο για να ασκεί την επισκοπική εξουσία του.

Αν και διατάχθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, να εγκαταλείψει την ιρακινή πρωτεύουσα για την ασφάλειά του ο π. Γουάιτ επέλεξε να παραμείνει στο Ιράκ.

Όπως λέει ο ίδιος, “τα πράγματα είναι άσχημα στη Βαγδάτη και πολλοί χριστιανοί έχουν σκοτωθεί. Αρκετοί επέλεξαν να επιστρέψουν στη γη καταγωγής τους, στη Νινευή (στο βόρειο Ιράκ), αλλά και εκεί όταν εισέβαλε το Ισλαμικό Κράτος (αρχές Ιουνίου) πολλοί σκοτώθηκαν. Οι τζιχαντιστές τους έσφαζαν σε μεγάλους αριθμούς, έκοβαν παιδιά στη μέση, αποκεφάλιζαν ανθρώπους. Οι χριστιανοί αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, προς τον βορρά”.

Το Ισλαμικό Κράτος πίεσε χριστιανούς να εξισλαμιστούν αλλιώς τους περίμενε ο θάνατος, είπε ο Αγγλικανός Βικάριος. “Είπαν σε έναν χριστιανό, ενήλικα, ή λες τις λέξεις που ασπάζεσαι το Ισλάμ ή σκοτώνουμε τα παιδιά σου. Ήταν απελπισμένος, είπε τις λέξεις. Αργότερα μου τηλεφώνησε και μου είπε: Αμπούνα (πατέρα), είπα τις λέξεις, αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς δεν με αγαπά πια; Του είπα, ο Ιησούς ακόμα σε αγαπά, πάντα θα σε αγαπά”.

Μίλησε ακόμα για την πίστη μιας ομάδας χριστιανόπουλων. “Το Ισλαμικό Κράτος είπε στα παιδιά, θα πείτε τις λέξεις εξισλαμισμού και θα ακολουθήσετε τον Μοχάμεντ. Τα παιδιά, όλα κάτω από δεκαπέντε χρονών, τέσσερα στον αριθμό, είπαν όχι, είπαν ότι αγαπάνε τον Ιησού και πάντα θα ακολουθούν τον Ιησού, γιατί ο Ιησούς ήταν πάντα μαζί τους. Τους είπαν οι τζιχαντιστές να πούνε τις λέξεις και τα παιδιά αρνήθηκαν. Στη συνέχεια τους έκοψαν τα κεφάλια. Πώς να αντιδράσεις σε αυτό; Απλά κλαις…”.

Σχετικά άρθρα