Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερουσαλήμ – Για πρώτη φορά από το 1967: Κλειστό το τέμενος Αλ-Άκσα την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού

Ιερουσαλήμ – Για πρώτη φορά από το 1967: Κλειστό το τέμενος Αλ-Άκσα την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλάμ, Ισραήλ, Μουσουλμάνοι, Όρος Σιών, Όρος του Ναού, Ραμαζάνι, Τέμενος Αλ Ακσά,

Για 14η συνεχή ημέρα, οι ισραηλινές Αρχές συνεχίζουν τον αποκλεισμό του τεμένους Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους μουσουλμάνους πιστούς για λόγους έκτακτης ανάγκης, στον απόηχο της ισραηλινοαμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράν που εξαπολύθηκε το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές Αρχές αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστό το τέμενος και την Παρασκευή 13/03, μην επιτρέποντας στους πιστούς να τελέσουν την τελευταία προσευχή της Παρασκευής 13/03 για τον μήνα του Ραμαζανιού.

Η απόφαση για το κλείσιμο του Αλ-Άκσα την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, καθώς και η απαγόρευση των προσευχών Ταραουίχ και της θρησκευτικής απομόνωσης (Ιτικάφ), έχουν προκαλέσει κύμα οργής και σωρεία ερωτημάτων στο διαδίκτυο.

Ακτιβιστές εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και την άρνηση πρόσβασης των μουσουλμάνων πιστών στον ιερό χώρο κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο ιερές νύχτες του Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα