Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πάπας Φραγκίσκος υποστηρίζει κοινή ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα για όλους τους χριστιανούς

Ο πάπας Φραγκίσκος υποστηρίζει κοινή ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα για όλους τους χριστιανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καθολική Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Πάσχα, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2025, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να αποδεχθεί μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η ανάγκη για αυτήν την αλλαγή προκύπτει από το γεγονός ότι η σημαντική αυτή γιορτή του χριστιανισμού πέφτει σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με το ημερολόγιο (Γρηγοριανό ή Ιουλιανό) που ακολουθεί κάθε δόγμα.

«Η Καθολική Εκκλησία είναι πρόθυμη να αποδεχθεί οποιαδήποτε ημερομηνία ενότητας προτείνουν όλοι», δήλωσε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που έκλεισε την εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των χριστιανών, μιλώντας αυθόρμητα εκτός του επίσημου κειμένου του.

Ο Ποντίφικας υπογράμμισε επίσης την ιδιαίτερη σημασία της φετινής χρονιάς, κατά την οποία το Πάσχα θα εορταστεί την ίδια ημέρα και από τα δύο χριστιανικά ημερολόγια, χαρακτηρίζοντας αυτήν τη σύμπτωση ως «θεόσταλτη».

Η αναφορά του Πάπα συνδέθηκε με την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, η οποία έλαβε χώρα πριν από ακριβώς 1700 χρόνια, θέτοντας τις βάσεις για την ενότητα του χριστιανικού κόσμου.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου, ώστε αυτή η συγκυρία να λειτουργήσει ως κίνητρο για όλους τους χριστιανούς να κάνουν το αποφασιστικό βήμα προς την ενότητα, θεσπίζοντας μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα», κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος.

Legacy JavaScript Tag:

Σχετικά άρθρα