Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλία: Σκότωσαν 8χρονη με… προσευχές

Αυστραλία: Σκότωσαν 8χρονη με… προσευχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Δεισιδαιμονία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μέλη μιας θρησκευτικής ομάδας της Αυστραλίας δικάζονται με την κατηγορία ότι σκότωσαν ένα οκτάχρονο διαβητικό κορίτσι, στερώντας του την ιατρική περίθαλψη και προτάσσοντας αντ’ αυτού προσευχές.

Η Elizabeth Struhs βρέθηκε νεκρή τον Ιανουάριο του 2022, καθώς φέρεται να είχε μείνει χωρίς ινσουλίνη για αρκετές ημέρες.

Οι γονείς του κοριτσιού συγκαταλέγονται μεταξύ των 14 κατηγορουμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να προσλάβουν δικηγόρους.

Όλοι οι κατηγορούμενοι εξάλλου επέλεξαν να μην απολογηθούν.

Τυπικά, για το δικαστήριο θεωρείται δήλωση αθωότητας.

Είχαν απόλυτη συναίσθηση

Δύο άνδρες –ο 52χρονος πατέρας της Elizabeth, Jason Struhs, και ο 62χρονος επικεφαλής της θρησκευτικής ομάδας, Brendan Stevens, 62 ετών– κατηγορούνται για φόνο, με τους εισαγγελείς να λένε ότι είχαν απόλυτη συναίσθηση ότι οι ενέργειες της ομάδας θα σκότωναν την Elizabeth.

Η μητέρα του κοριτσιού, Kerrie Struhs, 49 ετών, ο αδελφός της Zachary Struhs, 21 ετών, και δέκα άλλοι –ηλικίας 22 έως 67 ετών– κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Κατά την έναρξη της δίκης της, η εισαγγελέας Caroline Marco σημείωσε ότι η Ελίζαμπεθ ήταν ένα «έξυπνο, πνευματώδες παιδί.

»Αλλά ήταν πολύ μικρή για να καταλάβει τις ολέθριες συνέπειες της απόφασης των γονιών της… την οποία τελικά πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή».

«Υπέφερε για μέρες»

Η Marco είπε επίσης ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2022, οι δύο γονείς έλαβαν την απόφαση να μειώσουν αρχικά, την ποσότητα της ινσουλίνης που έδιναν στην κόρη τους και στη συνέχεια να την διακόψουν εντελώς.

Τα μέλη της αίρεσης συγκεντρώθηκαν στο σπίτι για να προσευχηθούν, ενώ ήταν «ορατό σε όλους όσοι την έβλεπαν ότι η υγεία της Ελίζαμπεθ βρισκόταν σε κίνδυνο.

»Αλλά δεν έγινε καμία προσπάθεια να βρεθεί γιατρός».

Αργότερα το κοριτσάκι πέθανε αφού «υπέφερε για μέρες», τόνισε η εισαγγελέας.

Η μητέρα είχε κάνει φυλακή για την ίδια πράξη

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν, ενώ η μητέρα μόλις είχε αποφυλακιστεί, μετά από καταδίκη της επίσης για την διακοπή παροχής ινσουλίνης στο κοριτσάκι το 2019.

Τότε η 8χρονη πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο, μετά από παρέμβαση του πατέρα της

Ο Jason Struhs στο παρελθόν διαφωνούσε με τις πεποιθήσεις της ομάδας, όπως ειπώθηκε στον δικαστή, αλλά χρίσθηκε ενώ η σύζυγός του ήταν στη φυλακή.

«Ήξερε ότι αν δεν άλλαζε θα έχανε την οικογένειά του και τη σύζυγό του, οπότε παραμέρισε τις πεποιθήσεις πίστης που είχε κάποτε και προσχώρησε», σημείωσε η εισαγγελέας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, θα εξεταστούν 60 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μία από τις άλλες κόρες των Struhs, η οποία έχει αποστασιοποιηθεί από την οικογένεια.

Σχετικά άρθρα