Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Μαρτυρία «καίει» τον εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο-Αντιμέτωπος με 11 αδικήματα

Κύπρος: Μαρτυρία «καίει» τον εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο-Αντιμέτωπος με 11 αδικήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Κύπρος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Χειροπέδες πέρασαν οι Αστυνομικοί της Κύπρου, στον μοναχό, εν αργία αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, στα πλαίσια διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Πρόκειται για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, εναντίον του μοναχού εκδόθηκε τη Δευτέρα 17/6 ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων συνομωσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, παράνομη κατοχή περιουσίας και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ενώπιον δικαστηρίου βρέθηκε την Τρίτη 18/6 ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας που φαίνεται να τον «καίει» για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Οι ανακριτές φόρεσαν χειροπέδες στον εν αργία Αρχιμανδρίτη ο οποίος είναι αντιμέτωπος με 11 αδικήματα, σε σχέση με συνομωσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, φορολογικά αδικήματα και άλλα.

Εναντίον του διερευνώνται έντεκα αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2020-2024.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέους, σημείωσε πως ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης συνελήφθη μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Μονής Αββακούμ για οικονομικής φύσεως αδικήματα, την οποία διερευνά η υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Οι ανακριτές αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του για περίοδο 8 ημερών.

Σχετικά άρθρα