Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να μεσολαβήσει ο Πάπας να για την απελευθέρωση των Ιεραρχών

Να μεσολαβήσει ο Πάπας να για την απελευθέρωση των Ιεραρχών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αλέππο (Χαλεπίου) Γρηγόριος Γιοχάνα Ιμπραχίμ, Βατικανό, Ισλαμιστές, Μητροπολίτης Θεόφιλος Κουριακόσε, Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος Γιαζίγκι, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο Μητροπολίτης της Συριακής (προχαλκηδόνιας) Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρώπη, Θεόφιλος Κουριακόσε, ζήτησε την Παρασκευή από τον Πάπα Φραγκίσκο να παρέμβει στην τουρκική κυβέρνηση, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Άγκυρα στις 28 Νοεμβρίου, ώστε να απελευθερωθούν δυο ορθόδοξοι ιεράρχες που απήχθησαν στη Συρία τον Απρίλιο του 2013 από τζιχαντιστές.

Ο ποντίφικας δέχτηκε την Παρασκευή στο Βατικανό 40 επισκόπους διαφόρων χριστιανικών δογμάτων που συνεργάζονται με τη μη κυβερνητική οργάνωση “Κίνημα των Φοκολάρι”.

Ο Κουριακόσε υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο του 2013 μια ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση απήγαγε στο Αλέππο (Χαλέπι) δύο ορθόδοξους ιεράρχες. Έναν Ελληνορθόδοξο, δηλαδή που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, και έναν Μονοφυσίτη, της αυτοκέφαλης προχαλκηδόνιας (μονοφυσιτικής) Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι ιεράρχες που απήχθησαν ήταν ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης του Αλέππο Μπούλος (Παύλος) Γιαζίγκι (Paul Yazigi) και ο αρχιεπίσκοπος του Αλέππο της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Γρηγόριος Γιοχάνα Ιμπραχίμ (Yuhanna Ibrahim).

papades

Αριστερά ο Σύρος αρχιεπίσκοπος του Αλέππο και δεξιά ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης του Αλέππο

Λίγους μήνες αργότερα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι οι δύο ιεράρχες κρατούνται από Τσετσένους ενόπλους στο τουρκικό έδαφος.

“Η ταπεινή έκκλησή μου είναι να μπορέσει η Αγιότητά του στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία να έχει την ευκαιρία να παρέμβει στην τουρκική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των απαχθέντων αδελφών μας”, είπε ο Ινδός μητροπολίτης.

Πέρσι απήχθησαν στη Συρία και άλλοι ιερωμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός ιησουίτης Πάολο Νταλ’ Όλιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Τουρκία από τις 28 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον νέο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον αρμόδιο για τις θρησκευτικές υποθέσεις Μεχμέτ Γκερμέζ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η συριακή πλευρά έχει κατηγορήσει ευθέως και επισήμως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι αυτός βρίσκεται πίσω από την απαγωγή των δύο ιεραρχών.

Σχετικά άρθρα