Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινό Κουρδιστάν: Το Βατικανό επαίνεσε τον Μπαρζανί για τη θρησκευτική ελευθερία

Ιρακινό Κουρδιστάν: Το Βατικανό επαίνεσε τον Μπαρζανί για τη θρησκευτική ελευθερία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βατικανό, Διπλωματικό Σώμα, Ερμπίλ (Άρβηλα), Ιράκ, Καθολική Εκκλησία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Κούρδος ηγέτης Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP), συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Βατικανού στο Ιράκ, Μίτγια Λεσκοβάρ, στα Άρβηλα (Ερμπίλ) την Τρίτη για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιρακινές κοινότητες.

Στη συνάντηση, ο πρεσβευτής του Βατικανού επαίνεσε τον Μπαρζανί για τον ρόλο του στην επίτευξη σταθερότητας, στη διατήρηση της κουλτούρας της συνύπαρξης και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών και εθνοτικών κοινοτήτων στην περιοχή του Κουρδιστάν και στο Ιράκ.

Χαρακτήρισε τον ρόλο του Μπαρζανί ως «ιστορικό και σημαντικό».

Ο Λέσκοβαρ σημείωσε ότι παρά τα πολυάριθμα προβλήματα και προκλήσεις στο Ιράκ, υπάρχει πρόοδος σε πολλούς τομείς που είναι ενθαρρυντική.

Ανέφερε την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, ιδιαίτερα την πρωτεύουσα Ερμπίλ, ως παράδειγμα σταθερότητας και προόδου.

Κατά τη συνάντηση, ο Κούρδος ηγέτης τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του Πάπα στην περιοχή του Κουρδιστάν και στο Ιράκ.

Δήλωσε ότι ο κουρδικός λαός είναι περήφανος για τον πολιτισμό της συνύπαρξης και τόνισε την ανάγκη να εμπλουτιστεί περαιτέρω αυτός ο πολιτισμός.

Επιπλέον, ο Μπαρζανί δήλωσε ότι το Κουρδιστάν είναι όμορφο στην ποικιλομορφία του και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν τις κοινότητες να παίξουν τον ρόλο τους στην πολιτική και κοινοβουλευτική ζωή.

Η συνάντηση κάλυψε επίσης την πολιτική διαδικασία στο Ιράκ και τις σχέσεις μεταξύ της Περιφέρειας του Κουρδιστάν και του Βατικανού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου Μπαρζανί.

Σχετικά άρθρα