Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Βγαίνει για πρώτη φορά μπροστά, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ.κ. Ησαΐας, σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην Μονή Οσίου Αββακούμ και στην σκιά των καταγγελιών σε βάρος του από τους δύο εμπλεκόμενους μοναχούς, καθώς και στις επικρίσεις που δέχεται.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης Ταμασού σημειώνει πως «αφουγκραζόμενοι την ανάγκη όλων να μιλήσουμε, να απαντήσουμε σε συκοφαντίες που διαδίδονται και ερωτήματα που προκύπτουν, συνειδητά επιλέγουμε να μην επηρεάσουμε με δηλώσεις μας, τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές και αστυνομικές διαδικασίες».

Υπέδειξε, δε, ότι «και στις δύο περιπτώσεις έχουμε προβεί σε καταθέσεις, εκθέτοντας τα όσα έλαβαν χώρα και απαντώντας σε κάθε ερώτηση των ανακριτών.

»Είμαστε βέβαιοι πως η αλήθεια και ο αμετάκλητος στόχος μας για κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας, με το όποιο προσωπικό κόστος θα επιτευχθεί».

Απευθυνόμενοι στους πιστούς, ο Μητροπολίτης Ταμασού επεσήμανε ότι «οι Χριστιανοί δεν πρέπει να συγχύζουν τη βρόμικη ανθρώπινη πτώση και αστοχία με την καθαρή και αμόλυντη Πίστη που μας κληροδότησαν ο Ιησούς Χριστός και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

»Αυτήν την πίστη και παράδοση υπερασπιζόμαστε και γι’ αυτήν είμαστε έτοιμοι να χύσουμε και την τελευταία ρανίδα αίματος του σώματος και της ψυχής μας.

»Ως εκ τούτου, ευελπιστούμεστην ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης και προτρέπουμε τους πιστούς μας να μείνουν κοντά στην Εκκλησία, προσηλωμένοι στην προσευχή και τη νηστεία».

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στην Τεσσαρακοστή που ξεκινά και επίσημα αύριο, με την Καθαρά Δευτέρα, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής υπέδειξε πως «σήμερα Κυριακή της Τυρινής όπου απόψε θα τελεστή σε όλους τους Ναούς μας ο κατανυχτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, εύχομαι σε όλους ευλογημένη και πνευματικά καρποφόρα Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή».

Σχετικά άρθρα