Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τον Κύπρου Γεώργιο συναντήθηκε ο Ιωαννίνων Μάξιμος καλεσμένος του Ταμασού Ησαΐα – Τίμησε τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν για την Κύπρο μας

Με τον Κύπρου Γεώργιο συναντήθηκε ο Ιωαννίνων Μάξιμος καλεσμένος του Ταμασού Ησαΐα – Τίμησε τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν για την Κύπρο μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, Γιώργος Καλαντζής, Εκκλησία της Ελλάδος, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου και στο εθνικό θέμα, που ταλανίζει εδώ και πενήντα χρόνια την Κύπρο.

Ο Σεβασμιώτατος Ιωαννίνων εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου και ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τον Μακαριώτατο, για τη σημερινή επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την παραμονή του στην Κύπρο επισκέφθηκε τον τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό κοιμητήριο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, των ηρωϊκώς πεσόντων κατά τους αγώνες κατά των Τούρκων τα έτη 1964 και κυρίως 1974.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επισκέφθηκε το σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Κάτω Δευτερά.

Ακόμη, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, κ. Γιώργο Καλαντζή.

Σχετικά άρθρα