Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η Τιμία Ζώνη στη Μητρόπολη Ταμασού

Κύπρος: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η Τιμία Ζώνη στη Μητρόπολη Ταμασού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Κύπρος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η Τιμία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο που σώζεται σήμερα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, θα βρίσκεται από την Παρασκευή 23/2 στη Μητρόπολη Ταμασού στην ελεύθερη Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, «θα υποδεχθούμε με όλες τις αρμόζουσες τιμές την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, στις 16.30 το απόγευμα, στον περίβολο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, στην παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών και του Λαού.

»Στη συνέχεια το μεγάλο αυτό ιερό κειμήλιο θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου, που βρίσκεται στον περίβολο της Μητρόπολης μας, όπου και θα παραμείνει εκεί για προσκύνηση μέχρι και την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

»Καθημερινά ο ναός θα είναι ανοικτός από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 τα μεσάνυχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα τελούνται παρακλήσεις προς την Παναγίας μας, κάθε πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και κάθε βράδυ Αγρυπνία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, το απόγευμα, η ώρα 16.30, θα υποδεχθεί, με άλλους αρχιερείς, τον κλήρο και τον λαό, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περίβολο της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση-πομπή προς τον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου, όπου θα ακολουθήσει δοξολογία και δέηση.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, το πρωί, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στον περίβολο της Μητροπόλεως Ταμασού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα χειροτονήσει εις διάκονο τον κ. Ιωάννη Κρόκο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 θα προεξάρχει της πανηγυρικής Αγρυπνίας ενόψει της ελεύσεως της Αγίας Ζώνης, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου εντός του περιβόλου της Μητροπόλεως.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, το εσπέρας (5.30 μ.μ), ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου στον περίβολο της Μητροπόλεως Ταμασού.

Την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος θα συλλειτουργήσει με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στο Επισκοπειό.

Σχετικά άρθρα