Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλορώσος ιερέας στην Ουκρανία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη

Φιλορώσος ιερέας στην Ουκρανία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Ρωσία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδικάστηκε ένας ηγούμενος της φιλορωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, ο οποίος καλούσε τους πιστούς να βοηθήσουν τους Ρώσους κατακτητές.

Σημειώνεται ότι κατά τα κηρύγματά του, ο ηγούμενος της Επισκοπής Ντνιπροπετρόφσκ δικαιολόγησε την ολομέτωπη εισβολή στη Ρωσική Ομοσπονδία και την κατάληψη ουκρανικών εδαφών.

«Επίσης, κατά τη διάρκεια προσωπικών συνομιλιών με τους ενορίτες, ο ιερέας τους έπεισε να πάνε στη Ρωσία ή στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές της χώρας μας για να βοηθήσουν τους Ρώσους.

»Ταυτόχρονα, ο αρχιερέας περίμενε την κατάληψη της περιοχής Ντνιπροπετρόφσκ και το εξέφραζε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια συνομιλιών με κατοίκους της περιοχής», αναφέρεται.

Οι υπάλληλοι της ουκρανικής Ασφάλειας SBU κατέγραψαν τα εγκλήματα του εμπλεκόμενου και τον Σεπτέμβριο του 2022 τον έθεσαν σε κράτηση στο διαμέρισμά του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα του κρατούμενου, τα οποία χρησιμοποιούσε για να προωθεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

Οι έρευνες που ξεκίνησε η Υπηρεσία Ασφαλείας επιβεβαίωσαν τα γεγονότα των ανατρεπτικών ενεργειών του κληρικού προς όφελος της επιτιθέμενης χώρας.

Με βάση τα συλλεχθέντα στοιχεία, το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο σύμφωνα με την Παράγραφο 3 του άρθρου 436-2 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε ετών.

Σχετικά άρθρα