Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και θα βαπτιστούν εφόσον το επιθυμούν

Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και θα βαπτιστούν εφόσον το επιθυμούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Εκκλησία της Ελλάδος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ομοφυλόφιλοι, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Αντικείμενο αναφοράς στη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αποτέλεσε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Η συνάντηση των δύο ιεραρχών έρχεται δύο μέρες μετά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία κατέλεξε πως είναι αντίθετη σε όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην Αρχιεπισκοπή.

Αφού τον καλωσόρισε αντάλλαξαν δώρα και ακολούθησε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Μετά τη συνάντησή τους οι δυο ιεράρχες παραχώρησαν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι η Εκκλησία θα αφήνει αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν λίγο και εφόσον το επιθυμούν, θα βαφτίζονται.

Δεν προσδιόρισε, ωστόσο, ακριβώς την ηλικία την οποία θα φτάνουν.

Έστειλε πάντως το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν θα αφήσει απ’ έξω αυτά τα παιδιά. Σε αυτό συμφώνησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους.

»Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν λίγο τη ζωή και όταν θέλουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σχετικά άρθρα