Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: Για τον γάμο ομόφυλων «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Ιερώνυμος: Για τον γάμο ομόφυλων «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Δημοψήφισμα, Εκκλησία της Ελλάδος, Ομοφυλόφιλοι, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε με δημοσιογράφους κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου δημοτικού σχολείου της Νέας Μάκρης και ερωτήθηκε για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της Εκκλησίας» επισήμανε.

«Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε.

»Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί.

»Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», συμπλήρωσε.

«Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα, αλλά ποια οικογένεια θέλουμε.

»Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Οι σκληροί της Ιεραρχίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο πλησιάζει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο περισσότεροι σκληροπυρηνικοί ιεράρχες βγαίνουν στο προσκήνιο εκφράζοντας πολλές φορές ακραίες θέσεις κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Από τους πρώτους που σήκωσαν τη… σημαία του «ιερού» αγώνα είναι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, ο οποίος έκανε λόγο για ξενόφερτη πρόοδο αναφέροντας σε ομιλία του:

«Ναι, είμαστε συντηρητικοί ρε, τι θέλεις;

»Εμείς θα είμαστε συντηρητικοί και θα στηρίζουμε αυτή την οικογένεια, αγαπώντας κάθε άνθρωπο χωρίς εξαιρέσεις».

Από τους πλέον ακραίους, όπως και σε άλλες τοποθετήσεις του, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιά, ο οποίος ανέφερε πως η Πολιτεία «δεν μπορεί να περιβάλει με κύρος, όπως είναι ο γάμος, αυτή την παρέκκλιση».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ομοφυλοφιλία οδηγεί σε καρκίνο.

Στο θέμα της τεκνοθεσίας έχουν σταθεί δύο μητροπολίτες, ο Δημητριάδος, Ιγνάτιος, που αναρωτήθηκε ποιος θα πάρει την ευθύνη για τα δράματα που θα δημιουργηθούν με την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, δήλωσε πως δεν θα μπορεί να γίνει τεκνοθεσία μέσω παρένθετων μητέρων, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα βαφτίζει παιδιά ομόφυλων ζευγαριών.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Νεκτάριος, όχι μόνο τάχθηκε κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά προειδοποίησε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ πως θα έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από τους Χριστιανούς ψηφοφόρους.

Πρόσφατα στο πλευρό των διαφωνούντων Ιεραρχών τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η αναγνώριση του γάμου είναι η «κερκόπορτα για την τεκνοθεσία» και αναρωτήθηκε αν η Πολιτεία θα νομιμοποιήσει και «τον γάμο κάποιου με έναν βράχο, με ένα δέντρο ή με το κατοικίδιό του».

Σε κάθε περίπτωση η συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται να είναι θυελλώδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όποια απόφαση κι αν ληφθεί δεν είναι δεσμευτική για τους Μητροπολίτες που έχουν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν στα όρια των Μητροπόλεών τους.

Σχετικά άρθρα