Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Έδωσε οδηγίες στους κληρικούς για την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών

Πάπας Φραγκίσκος: Έδωσε οδηγίες στους κληρικούς για την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Καθολική Εκκλησία, Ομοφυλόφιλοι, Πάπας Φραγκίσκος, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στην Καθολική Εκκλησία η ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών συνεχίζει να αποτελεί κύριο θέμα, μετά την ιστορική απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου, την οποία επιβεβαίωσε και σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ιταλικό ιδιωτικό κανάλι Νove.

Ο Ποντίφηκας άρχισε να συναντά τον καθολικό κλήρο και να δίνει οδηγίες σχετικά με το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται.

Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, η ευλογία προς τους διαζευγμένους, ετερόφυλους πιστούς και τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι σύντομη, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα.

Ο ιερέας θα λέει χαμηλόφωνα μια φράση με την οποία θα δίνει την ευλογία του και θα σχηματίζει με το χέρι του έναν μικρό σταυρό στο μέτωπο των πιστών.

Οι οδηγίες αυτές, όπως διέρρευσε, δόθηκαν από τον ίδιο τον Φραγκίσκο σε μια πρώτη ομάδα ιερέων, την οποία συνάντησε στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Παράλληλα, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι η ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών θα αφορά όλους τους καθολικούς πιστούς και ιερείς, εκτός από εκείνους της αφρικανικής ηπείρου, μετά την αρνητική αντίδραση των επισκόπων της, οι οποίοι διεμήνυσαν στον Ποντίφηκα ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν την καινοτομία αυτή, «λόγω πολιτιστικής παράδοσης».

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά της μονόπλευρης προσέγγισης

Ο Φραγκίσκος πάντως υπερασπίζεi με αποφασιστικότητα την απόφασή του την οποία έλαβε, όπως είπε, νοιώθοντας μια σχετική αίσθηση μοναξιάς.

Ο Αργεντίνος Πάπας, μιλώντας με τον κλήρο στον Άγιο Πέτρο, ξεκαθάρισε πάντως ότι η συγκεκριμένη ευλογία αφορά τους ανθρώπους, και όχι οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και παρενδυτικών πολιτών.

Οι ευλογίες θα δίνονται και μέσα στον Άγιο Πέτρο ενώ, όπως εξήγησε ο Φραγκίσκος, ο κάθε καθολικός παπάς, δεν χρειάζεται να ερευνά λεπτομερειακά τι συμβαίνει στη ζωή των ζευγαριών. «Όταν ευλογούμε έναν επιχειρηματία, δεν διερωτόμαστε αν έχει κλέψει» είπε ο Άγιος Πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών.

Ο Πάπας ξέρει καλά βέβαια ότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τη συντηρητικότερη πτέρυγα των καρδιναλίων.

Θεωρεί όμως ότι οι εντάσεις αυτές με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουν να περιοριστούν και ότι «η μονόπλευρη προσέγγιση βλάπτει, διότι χαλά την αρμονία που έχει δημιουργήσει το Άγιο Πνεύμα στο εσωτερικό της Εκκλησίας».

ΠΗΓΗ: DW

Σχετικά άρθρα