Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Καθολική Εκκλησία πλέον ευλογεί ομόφυλα και ανύπαντρα ζευγάρια

Η Καθολική Εκκλησία πλέον ευλογεί ομόφυλα και ανύπαντρα ζευγάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος Ομοφυλοφίλων, Καθολική Εκκλησία, Ομοφυλόφιλοι, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να ευλογηθούν και από την Καθολική Εκκλησία. Το Βατικανό δημοσίευσε τη Δευτέρα 18/12 μία εγκύκλιο που επιτρέπει στους Καθολικούς κληρικούς να ευλογούν ανύπαντρα και ομόφυλα ζευγάρια, προχωρώντας σε μια σαφή αλλαγή στην πολιτική του.

Στο κείμενο με τίτλο «Fiducia supplicans» που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βατικανό σε πολλές γλώσσες, φέρει την υπογραφή του καρδινάλιου Βίκτορ Φερνάντεζ, ο οποίος θεωρείται στενός έμπιστος του Πάπα Φραγκίσκου.

Στο κείμενο ο καρδινάλιος Φερντάντεζ τονίζει ότι η Εκκλησία έχει «διευρύνει και εμπλουτίσει» την κατανόησή της για το τι είναι ευλογία υπό το φως των ποιμαντικών ιδανικών του πάπα Φραγκίσκου.

Με αυτήν την περαιτέρω ανεπτυγμένη κατανόηση της ευλογίας, είναι δυνατό να «ευλογηθούν ζευγάρια σε ακανόνιστες καταστάσεις και ζευγάρια του ίδιου φύλου, χωρίς να επιβεβαιωθεί επισήμως η κατάστασή τους ή να αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο η μακρόχρονη διδασκαλία της Εκκλησίας για το γάμο».

Μόλις τον Φεβρουάριο του 2021, η θρησκευτική Αρχή του Βατικανού ανακοίνωνε ότι η ευλογία για ομόφυλα ζευγάρια δεν ήταν δυνατή στην Καθολική Εκκλησία.

Σχετικά άρθρα