Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Βαγδάτης συναντήθηκε με τον Μασούντ Μπαρζανί

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Βαγδάτης συναντήθηκε με τον Μασούντ Μπαρζανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Μητροπολίτης Βαγδάτης Γκατάς Χαζίμ, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Κούρδος ηγέτης Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP), δέχθηκε την Τρίτη 28/11 τον Ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Βαγδάτης, Κουβέιτ και Ομάν, Γκατάς Χαζίμ, τονίζοντας τη συνύπαρξη μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπαρζανί και ο Χαζίμ αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Μπαρζανί.

Ο Μπαρζανί τόνισε την αφοσίωση του κουρδικού λαού στην προώθηση της ενότητας και της συνύπαρξης, αντανακλώντας τη μακρόχρονη παράδοση της ανεκτικότητας και της συμμετοχής στην περιοχή.

Εξέτασαν επίσης τα διάφορα ζητήματα που επηρεάζουν τις χριστιανικές κοινότητες στο Ιράκ, αντιμετωπίζοντας ανησυχίες και αναζητώντας συνεργατικές λύσεις.

Σε αντάλλαγμα, ο Χαζίμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μπαρζανί για τις αταλάντευτες προσπάθειές του να προστατεύσει τις κοινότητες και τον ρόλο του στην παροχή καταφυγίου σε δεκάδες χιλιάδες χριστιανούς πρόσφυγες σε δύσκολες στιγμές.

Ο κουρδικός λαός αναγνωρίστηκε για τις ανοιχτές πόρτες και τη φιλοξενία του, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη όσων είχαν ανάγκη.

Η συνάντηση υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ θρησκευτικών ηγετών και πολιτικών προσωπικοτήτων για την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας που αντιμετωπίζουν οι μειονοτικές κοινότητες.

Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τη σημασία της συνεχιζόμενης συνεργασίας για τη διασφάλιση της ευημερίας και της προστασίας των χριστιανών στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα