Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας Φραγκίσκος: «Το Βατικανό είναι στο πλευρό των Κούρδων»

Πάπας Φραγκίσκος: «Το Βατικανό είναι στο πλευρό των Κούρδων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βατικανό, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πάπας Φραγκίσκος, Τζιχαντιστές,

«Το Βατικανό είναι στο πλευρό των Κούρδων» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος στο περιθώριο Συμποσίου που διοργανώθηκε στις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Στο συμπόσιο ο Πάπας είχε επαφές με Κούρδους ακτιβιστές.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι οργανώσεων από 50 χώρες. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δομικές δυσλειτουργίες κοινωνιών που οδηγούν στην ανισότητα και τους τρόπους με τους οποίους επιχειρείται να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια μέσα σε εθνικά, κοινωνικά και θεολογικά στεγανά.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Μέλη του Κουρδικού Δικτύου μίλησαν με τον Πάπα Φραγκίσκο και ζήτησαν τη στήριξή του για το δίκαιο αγώνα που δίνουν στην Κομπάνι αλλά και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Το Βατικανό είναι στο πλευρό των Κούρδων» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ το παράδειγμα της αντίστασης της Κομπάνι συμπεριλήφθηκε στα τελικά συμπεράσματα του συμποσίου, στα οποία τονίστηκε ότι «πρέπει να ανοίξει ένας διάδρομος προς την Κομπάνι, ώστε να περάσει βοήθεια προς τους Κούρδους μαχητές, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σταματήσει η βοήθεια που παρέχεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα