Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κληρικοί στην Κολωνία έβλεπαν πορνό από τους υπολογιστές της αρχιεπισκοπής

Κληρικοί στην Κολωνία έβλεπαν πορνό από τους υπολογιστές της αρχιεπισκοπής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κολωνίας, Γερμανία, Ιερέας, Καθολική Εκκλησία, Κολωνία, Πορνογραφία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Κληρικοί και υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής της Κολωνίας χρησιμοποιούσαν υπολογιστές της εργασίας τους για να επισκεφτούν ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν περίπου 1.000 απόπειρες προβολής ιστότοπων στους οποίους δεν επιτρέπεται η πρόσβαση όταν ο οργανισμός διενεργούσε επί ένα μήνα δοκιμές στα συστήματα ασφαλείας του δικτύου του.

Αυστηρή απαγόρευση

Τουλάχιστον ένα ανώτερο μέλος του κλήρου ήταν μεταξύ των 15 ατόμων που εντοπίστηκαν, ανέφερε η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger.

Η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού στους υπολογιστές της αρχιεπισκοπής απαγορεύεται αυστηρά, τονίζει το BBC, όπως και η πρόσβαση σε υλικό σχετικά με τα ναρκωτικά και τη βία.

Οι απόπειρες πρόσβασης αφορούσαν κυρίως πορνογραφικό υλικό.

Η απάντηση της αρχιεπισκοπής

Από την πλευρά της, η αρχιεπισκοπή δήλωσε ότι «έχει επίγνωση της δυσκολίας του θέματος», αλλά δεν πιστεύει ότι διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα.

Σε δήλωσή της στο BBC, ανέφερε ότι οι απόπειρες πρόσβασης εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2022.

Εν τω μεταξύ, ο δικτυακός τόπος για την Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία Katholisch.de, ανέφερε ότι οι εισαγγελείς ερευνούσαν έναν λαϊκό που εντοπίστηκε μεταξύ 15 ατόμων με την υποψία κατοχής «εγκληματικού περιεχομένου».

Η αρχιεπισκοπή παραδέχτηκε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις κρατικές Αρχές και ότι το εν λόγω άτομο «δεν είναι πλέον ενεργό» στον εκκλησιαστικό οργανισμό.

Η αρχιεπισκοπή της Κολωνίας είναι η μεγαλύτερη στη Γερμανία με δύο εκατομμύρια μέλη.

Έκθεση από το 2021 ανέφερε ότι μέσα σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών (1975-2018) καταγράφηκαν πάνω από 200 περιπτώσεις κακοποιητών και πάνω από 300 θυμάτων, τα περισσότερα κάτω από 14 ετών.

Σχετικά άρθρα