Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Αντικατοχική Συναυλία από την Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Κύπρος: Αντικατοχική Συναυλία από την Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Κύπρος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.30, πραγματοποιήθηκε Αντικατοχική Συναυλία με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ» στην Πολιτιστική σκηνή της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

«ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ«, ήταν το κεντρικό σύνθημα της βραδιάς.

Η αγαπημένη μας Κύπρος, αυτό το ελληνικό κάστρο στην καρδιά της Ανατ. Μεσογείου, παραμένει μισό αιώνα διχοτομημένο από τον βάρβαρο ασιανό κατοχικό εισβολέα και η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

Το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, έλαβε χώρα στην πολιτιστική σκηνή της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, συναυλία αφιερωμένη στις μαύρες επετείους του 1974 «Κύπρος Άγια Πάθη – Δεν Ξεχνώ».

Στη συναυλία ερμήνευσαν διάφορα τραγούδια οι Δημήτρης Φανής, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Δημήτρης Μεσημερης και η Κατερίνα Παράσχου.

Επίσης, στη συναυλία μετείχαν η χορωδία Ταμασέων Ωδές υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Χριστοδουλίδου και η χορωδία Φ. Σ. Διάσταση υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Κρασίδου.

Ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας

Ο μητροπολίτης Ησαΐας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ερμήνευσαν τα τραγούδια που ήταν αφιερωμένα στις επετείους 15ης και 20ης Ιουλίου 1974.

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν τη συναυλία.

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Ησαΐας αποχαιρέτησε κοινό και καλλιτέχνες με το «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ιξηλείψη, κανένας, γιατί σιέπει την που τ’ άψη ο Θεός μου. Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη!…», μέσα σε θερμό χειροκρότημα και πάνδημη συγκίνηση.

Παρόντες ήταν αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστος Χρίστου, η εκπρόσωπος του Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης, οι εκπρόσωποι του Αρχηγού της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Ανδρέας Παράσχος, Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, Θρονικοί επίτροποι, κοινοτάρχες της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες για τις μαύρες επετείους του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974 δεν αποτελούν απλά εκδηλώσεις παθητικής αφοσιώσεως και συμβολής μόνο στη διατήρηση της ιστορικής συλλογικής μας μνήμης, αλλά θα πρέπει να συνιστούν πράξεις αναβάπτισης στην κιβωτό των αρχών, των αξιών και των ιδανικών των Ελλήνων, μέσω των οποίων σφυρηλατήθηκε η εθνική μας ταυτότητα και η συλλογική ιστορική μας συνείδηση.

Σχετικά άρθρα