Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προτεστάντες Αφρικανοί διατάχθηκαν να πεθάνουν από πείνα και τους πήραν τα όργανα

Προτεστάντες Αφρικανοί διατάχθηκαν να πεθάνουν από πείνα και τους πήραν τα όργανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εμπόριο Ανθρωπίνων Οργάνων, Κένυα, Μεταμόσχευση, Προτεσταντισμός, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Οι νεκροψίες σε πτώματα που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους που συνδέονται με μια θρησκευτική λατρεία στην Κένυα αποκάλυψαν εξαφανισμένα όργανα και έχουν εγείρει υποψίες για αναγκαστική αρπαγή, δήλωσαν οι ερευνητές της Αστυνομίας, ενώ νέος γύρος εκταφών θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Η ανακάλυψη ομαδικών τάφων τον περασμένο μήνα κοντά στην παράκτια πόλη Μαλίντι στον Ινδικό Ωκεανό έχει καταπλήξει τη βαθιά θρησκευόμενη χώρα με χριστιανική πλειοψηφία σε αυτό που αποκαλείται «σφαγή στο δάσος Shakahola».

Η Αστυνομία πιστεύει ότι τα περισσότερα από τα πτώματα ανήκουν σε οπαδούς του αυτοαποκαλούμενου πάστορα Πολ Νθένγκε Μακένζι, ο οποίος κατηγορείται ότι τους διέταξε να πεθάνουν από την πείνα «για να συναντήσουν τον Ιησού».

Ενώ η ασιτία φαίνεται να είναι η κύρια αιτία θανάτου, ορισμένα από τα θύματα –συμπεριλαμβανομένων των παιδιών– στραγγαλίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή πνίγηκαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής παθολόγο της κυβέρνησης, Δρ Johansen Oduor.

Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τη Δευτέρα αναφέρουν ότι σε ορισμένα από τα πτώματα αφαιρέθηκαν τα όργανά τους, με την Αστυνομία να ισχυρίζεται ότι οι ύποπτοι συμμετείχαν σε αναγκαστική περισυλλογή τμημάτων του σώματος.

«Οι μεταθανάτιες αναφορές έχουν εντοπίσει εξαφανισμένα όργανα σε ορισμένα από τα πτώματα των θυμάτων που έχουν εκταφεί», είπε ο επικεφαλής επιθεωρητής Μάρτιν Μουνένε σε ένορκη κατάθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Ναϊρόμπι.

«Πιστεύεται ότι το εμπόριο οργάνων ανθρώπινου σώματος έχει συντονιστεί καλά με τη συμμετοχή πολλών παικτών», είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ύποπτη εμπορία.

Ακόμα είπε ότι ο Εζεκιήλ Οντέρο, ένας τηλεοπτικός ευαγγελιστής υψηλού προφίλ που συνελήφθη τον περασμένο μήνα σε σχέση με την ίδια υπόθεση και του επιβλήθηκε εγγύηση την Πέμπτη, είχε κάνει «τεράστιες συναλλαγές σε μετρητά», σύμφωνα με τους οπαδούς του Μακένζι που πούλησαν την περιουσία τους μετά από προσφορά του ηγέτη της λατρείας.

Το δικαστήριο του Ναϊρόμπι διέταξε τις Αρχές να δεσμεύσουν περισσότερους από 20 τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν στον Οντέρο για 30 ημέρες.

Συνολικά 112 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Κιθούρε Κιντίκι, αφότου έφτασε στο Μαλίντι για να επιβλέψει την επανάληψη των εκταφών, οι οποίες ανεστάλησαν την περασμένη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας.

«Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης για άτομα που είναι ύποπτα εγκλωβισμένα στα αλσύλλια και τους θάμνους συνεχίζονται», είπε ο Κινδίκι.

Σχετικά άρθρα