Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης με Ταμασού Ησαΐα: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατί ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ένας

Χρυσουλάκης με Ταμασού Ησαΐα: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατί ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ένας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο μητροπολίτης Ταμασού, της Κύπρου, Ησαΐας, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Χρυσουλάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, ενημέρωσε σχετικά με τη συνάντησή τους, σημειώνοντας ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας» γιατί ο Ελληνισμός, σε Ελλάδα και Κύπρο, «είναι ένας».

«Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο γραφείο μου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταμασού & Ορεινής, κ. Ησαΐα.

»Μαζί του, καθώς και με τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο που τον συνόδευε, είχα την ευκαιρία να έχω μία ιδιαίτερα εγκάρδια, ευχάριστη και εποικοδομητική συνάντηση.

»Με ενημέρωσε για τους στόχους, αλλά και τις πολύ σημαντικές και ευρύτατες δράσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος, μέσω της ίδρυσης της Συνοδικής Επιτροπής επί Ανθρωπιστικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πρόνοιας, Φιλανθρωπικού Έργου και Εξωτερικής Ιεραποστολής.

»Με βάση τις θεολογικές και πανανθρώπινες αξίες του Ευαγγελίου, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πνευματικές του ανάγκες, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο με ειλικρινές ενδιαφέρον και αγάπη στη νέα γενιά της Κύπρου, ο Φορέας της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών, Παιδείας & Φιλανθρωπίας της ανωτέρω πρωτοβουλίας, συντονίζει και δρομολογεί σημαντικές Συμφωνίες Συνεργασίας – πάντα με την έγκριση και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ.κ. Γεωργίου.

»Συζητήσαμε, επίσης, σχετικά με τη δρομολόγηση προγραμμάτων φιλοξενίας για νέους από την Κύπρο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την Ελλάδα. Εστιάσαμε σε δράσεις για την ενίσχυση της ελληνομάθειας και προαγωγής της Γλώσσας μας και του Πολιτισμού μας, καθώς και σε κάθε είδους πρωτοβουλίες με σκοπό πάντα την ουσιαστικότερη γνωριμία των νέων της Κύπρου με την Ελλάδα.

»Με δεδομένο ότι ο Ελληνισμός είναι ένας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας -για την Ελλάδα και την Κύπρο- και θα είμαστε συνοδοιπόροι και αρωγοί σε κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία», καταλήγει ο Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σχετικά άρθρα