Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιερώνυμος της Αθήνας στη Συρία με ανθρωπιστική βοήθεια – Πατριάρχης Αντιόχειας: Σεβασμός «στα αδέρφια μας στην Ελλάδα»

Ο Ιερώνυμος της Αθήνας στη Συρία με ανθρωπιστική βοήθεια – Πατριάρχης Αντιόχειας: Σεβασμός «στα αδέρφια μας στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Δαμασκός, Εκκλησία της Ελλάδος, Ελληνική Ομογένεια, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Σεισμός, Συρία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ και ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Θ’ συλλειτούργησαν στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό στις 21 Μαρτίου.

Στο τέλος της προσευχής, ο Πατριάρχης Αντιόχειας καλωσόρισε τους καλεσμένους από την Ελλάδα σε μια πόλη που ιστορικά χάρισε πολλούς αγίους, όπως τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, τον Θεολόγο.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία για αυτή την εκδήλωση αγάπης και εκτίμησε τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια τις επόμενες ημέρες και να τη διανείμει στις οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό και εξέφρασε όλη την αγάπη και σεβασμό «στα αδέρφια μας στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε την αίσθηση μιας νέας γέννησης, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια χώρα καταγωγής πολλών αγίων.

Τόνισε ότι η μεγάλη δοκιμασία που προκάλεσε ο σεισμός και οι μεγάλες απώλειες ζωών και περιουσιακών στοιχείων έκαναν τον ελληνικό λαό να εκφράσει τον αντίκτυπό του σε αυτή την απτή δράση και ως εκ τούτου έστειλε βοήθεια.

Επέμεινε επίσης ότι η αγάπη των αρχιερέων, των ιερέων, των πιστών και της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτή που τον έκανε να παραστεί με τη συνοδευτική αντιπροσωπεία, για να μεταφέρει την αγάπη όλων με τρόπο απτό και συγκεκριμένο.

Ανέφερε ότι εστάλη ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στην Τουρκία, αλλά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ήθελε να έρθει στη Συρία και να είναι μαζί με τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ατμόσφαιρα αδελφοσύνης που μαρτυρήθηκε από αυτή την επίσκεψη συνέβαλε στην αναβίωση της πίστης στον άνθρωπο, επειδή, όπως αναφέρεται στο Βιβλίο των Παροιμιών, ένας αδελφός που τον βοηθάει ο αδελφός του είναι σαν μια δυνατή πόλη.

Σχετικά άρθρα