Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατέθεσε αγωγή κατά της εφημερίδας «Πολίτη»

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατέθεσε αγωγή κατά της εφημερίδας «Πολίτη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, Εφημερίδα Πολίτης, Κύπρος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Αγωγή για λίβελλο κατά της εφημερίδας «Πολίτης» ασκεί ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος. Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Πολίτης» σε παραπολιτικό σχόλιό της με τίτλο «Αρχιεπίσκοπος και υποψήφιοι ΠτΔ», αναφερόταν στις συναντήσεις του προκαθημένου της Εκκλησίας με τους Γιώργο Κολοκασίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ εξέφραζε «απορία» για το γεγονός ότι «δεν φώναξε για έναν καφέ» τον Χρίστο Χρίστου του ΕΛΑΜ.

Τον υποψήφιο του οποίου, σύμφωνα με το σχόλιο του «Πολίτη», «το νεοφασιστικό κόμμα στήριξε στα ξεκινήματά του γενναιόδωρα, με εντολές του προκατόχου του και λεφτά φυσικά της Μητρόπολης Πάφου, βοηθώντας το έτσι να κατσικωθεί στα κεφάλια μας».

Σύμφωνα με γραπτές αναφορές από την Αρχιεπισκοπή, «Έχει καταχωρηθεί Αγωγή εναντίον της εφημερίδας “Πολίτης” για το δημοσίευμα της στις 20/01/2023 με τίτλο “Αρχιεπίσκοπος και υποψήφιοι ΠτΔ” στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για λίβελλο.

»Ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος βάση της Κυπριακής Νομοθεσίας θεωρείται στην Ιεραρχία ως ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

»Το κείμενο και το πνεύμα του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης» το θεωρούμε καθόλα αναληθές, υβριστικό και ως εκ τούτου λιβελλογράφημα.

»Ο Αρχιεπίσκοπος έχει δηλώσει ότι οι τυχών επιδικασθείσας αποζημιώσεις εναντίον της εφημερίδας “Πολίτης” θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Σχετικά άρθρα