Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Ταμασού Ησαΐας – Συναντήθηκε επίσης με τους αρχιεπισκόπους Αμερικής και Κρήτης και με τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Ταμασού Ησαΐας – Συναντήθηκε επίσης με τους αρχιεπισκόπους Αμερικής και Κρήτης και με τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Αρχιεπίσκοπος Βίσγοροντ Αγαπητός, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, Εκκλησία της Κρήτης, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας,

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας με τη συνοδεία του έγινε δεκτός σε ακρόαση από την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο ιστορικό Φανάρι.

Συζητήθηκαν διαφορά θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα ενώ έγινε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κκ Χρυσοστόμου Β’.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ηγείται 70μελούς ομάδας προσκυνητών στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια της θρονικής εορτής του Αποστόλου Ανδρέου αλλά και του γεγονότος ότι κατόπιν ευλογίας, ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει εις τον βαθμό του διακόνου, μοναχό με το όνομα Βαρθολομαίος, αδελφό της Μονής Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Ο Πανιερώτατος, κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με Ελληνοαμερικανούς οφφικιάλους της Μητρός Εκκλησίας.

Ακόμη δε, ο Πανιερώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου, Αρχιεπίσκοπο Βίσγοροντ κ. Αγαπητό, καθώς και άλλους Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου.

Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κορυφώνεται την Τετάρτη με την συμμετοχή της αντιπροσωπείας στη θρονική εορτή της μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Κατά τη διάρκεια του Πατριαρχικού και Συνοδικού Συλλειτούργου ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον μοναχό Βαρθολομαίο από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Σχετικά άρθρα