Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Οικ. Πατριαρχείο ο Ταμασού Ησαΐας με 100 προσκυνητές

Στο Οικ. Πατριαρχείο ο Ταμασού Ησαΐας με 100 προσκυνητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στην Κωνσταντινούπολη, στο Φανάρι, αναμένεται εντός των προσεχών ημερών ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Ταμασού Ησαΐας είχαν το Σάββατο σύντομη συνομιλία σε ευχάριστο κλίμα, στην οποία επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη του δεύτερου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατά την οποία, όπως πληροφορούμαστε, ένας μοναχός, που εκάρη πρόσφατα και πήρε το όνομα Βαρθολομαίος από τον μητροπολίτη Ταμασού, θα χειροτονηθεί από τον πατριάρχη διάκος στη θρονική εορτή Αποστόλου Ανδρέα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει ότι ο μητροπολίτης Ταμασού θα πάρει μαζί του από την Κύπρο στην Κωνσταντινούπολη και 100 προσκυνητές.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα εκκλησιαστικά, η αφοσίωση του Αγίου Ταμασού στο Φανάρι θεωρείται πολύ σημαντική από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κάτι που ο Παναγιότατος με ικανοποίηση αναφέρει και κατέστη αδιαμφισβήτητο και διαμηνύθηκε κατά την επίσκεψη του μητροπολίτη Ησαΐα στην Πόλη στα τέλη Ιουλίου.

Μαθαίνουμε επίσης ότι, η επιβεβαίωση της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, η οποία ανήκει εκκλησιαστικά στην Εκκλησία της Κύπρου.

Πρώτος Επίσκοπος της Επισκοπής αυτής υπήρξε ο Άγιος Ηρακλείδιος, ο οποίος ήταν και από τους πρώτους Επισκόπους που χειροτονήθηκαν στην Κύπρο.

Στην κοινότητα Πολιτικό, υπάρχει και μοναστήρι του Αγίου (Η γνωστή ανά το παγκύπριο γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου), μαζί με σπηλιά, μέσα στην οποία ασκήτεψε ο Άγιος, ο οποίος γιορτάζει στις 17 Σεπτεμβρίου.

Επόμενος Επίσκοπος υπήρξε ο Άγιος Μνάσων και ακολούθησαν άλλοι Άγιοι, μαθητές και συνεργάτες του Αγίου Ηρακλειδίου, όπως ο Άγιος Ρόδωνας που υπήρξε και βιογράφος του Αγίου Ηρακλειδίου, που έζησαν και ασκήτεψαν στην Επισκοπή Ταμασού.

Η μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ανασυστάθηκε το 2007 μετά από οκτώ αιώνες που είχε καταργηθεί από τους Φράγκους κατακτητές της Κύπρου.

Σχετικά άρθρα