Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ελπιδοφόρος πρόσβαλε τον Ρόμπερτ Μενέντεζ – Τον περιέλαβε ο Ζεμενίδης

Ο Ελπιδοφόρος πρόσβαλε τον Ρόμπερτ Μενέντεζ – Τον περιέλαβε ο Ζεμενίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ζεμενίδης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ορθόδοξη Εκκλησία, Ρόμπερτ Μενέντεζ, Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC),

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δεν μπορεί να μην προκαλεί τα αισθήματα της Ομογένειας. Αυτή τη φορά πρόσβαλε τον φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Πέρυσι είχε παραστεί στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στην παρουσία του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, μία κίνηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Bruno Eduardo Rodríguez Parrilla, προκαλώντας την οργή του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και στελεχών της Ομογένειας όπως του κ. Εντι Ζεμενίδη Εκτελεστικού Διευθυντή του HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας).

Τονίζεται ότι ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, του οποίου η οικογένεια έχει εκδιωχθεί από το καθεστώς της Κούβας, είναι σήμερα ο πλέον ένθερμος και αποτελεσματικός υποστηρικτής της Ελλάδας και της Κύπρου στο Κογκρέσο.

Ο κ. Μενέντεζ απάντησε μέσω Τουίτερ σε Τουϊτ του Εντι Ζεμενίδη, Εκτελεστικού Διευθυντή του HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας).

Συγκεκριμένα ο κ. Ζεμενίδης πρώτος έγραψε τα εξής:

«Μπορεί η δικτατορία της Κούβας να επιθυμεί να εφαρμόσει το μοντέλο Ερντογάν χρησιμοποιώντας τους Ελληνορθόδοξους ιεράρχες στην επιχείρηση συγκάλυψης των εγκλημάτων της στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

»Όμως οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο στέκονται στο πλευρό του λαού της Κούβας καθώς αγωνίζεται για ελευθερία και δημοκρατία».

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ απάντησε ως εξής:

«Ο Κουβανικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την αλληλεγγύη των Ελλήνων αδελφών του.

»Σε ευχαριστώ που ομιλείς την αλήθεια στη δύναμη».

Ο Τάσος Ζαμπάς, αντιπρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, ο οποίος σύστησε στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ έγραψε:

«Αν έχουμε φιλότιμο, δεν μπορούμε απλώς να χειροκροτήσουμε τους Αμερικανοκουβανούς όταν αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας – πρέπει να αγωνιστούμε και για τα δικαιώματα του Κουβανικού λαού».

Τονίζεται ότι ο κ. Ελπιδοφόρος είχε αναρτήσει φωτογραφίες και λεζάντες από την επίσκεψη του Κουβανού ΥΠΕΞ στον επίσημο ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής, πλην όμως έπειτα από την αντίδραση του κ. Μενέντεζ και στελεχών της Ομογένειας, τις αποκαθήλωσε.

Τον Κουβανό Υπουργό Εξωτερικών συνόδευαν τα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία συμμετείχαν στη συνάντηση με τον κ. Ελπιδοφόρο, τα εξής: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Carlos. F. Cossio, η Πρέσβειρα της Κούβας στην Ουάσιγκτον Lianys Torres Rivera, ο Αναπληρωτής Πρέσβης στον ΟΗΕ Yuri Gala, ο Προϊστάμενος του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών. Noel Quesada González και ο Δεύτερος Γραμματέας της Αποστολής της Κούβας στον ΟΗΕ Ernesto Sierra.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Δρόσος σύμβουλος και εξ απορρήτων του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο αδελφός του, Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, επίσης εξ’ απορρήτων του κ. Ελπιδοφόρου.

Πηγή: Hellas Journal

Σχετικά άρθρα