Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος ιμάμης: Οι γυναίκες στους δρόμους μοιάζουν με «σάρκες που περπατάνε»

Τούρκος ιμάμης: Οι γυναίκες στους δρόμους μοιάζουν με «σάρκες που περπατάνε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ίδρυμα Ντιγιανέτ, Ιμάμης, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Τουρκία,

Ένας Τούρκος ιμάμης έβαλε στο στόχαστρο τις γυναίκες δηλώνοντας ότι μοιάζουν με «σάρκες που περπατάνε», υπονοώντας ότι δεν καλύπτουν το σώμα τους. Απέναντι σε αυτά τα σχόλια, οι γυναικείες οργανώσεις ζήτησαν την απόλυση του ιμάμη.

Ο Χαλίλ Κονακτζί, ο ιμάμης του τζαμιού Melike Hatun που βρίσκεται στην Άγκυρα, έχει βάλει στο στόχαστρο τις γυναίκες που περπατούν στο δρόμο, συγκρίνοντάς τες με «κρέας στα κρεοπωλεία».

«Οι δρόμοι είναι σαν κρεοπωλείο. Μας αηδιάζει τώρα που βλέπουμε σάρκα.

»Γιατί; Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν πατέρες, αδέρφια, συζύγους;

»Δεν ζηλεύεις καθόλου; Δεν έχεις ποτέ συνείδηση ​​όταν η κόρη ή η γυναίκα σου βγαίνει στον δρόμο έτσι και μοιράζεται ένα βίντεο;».

Ο Κονακτζί έκανε τα παραπάνω σχόλια που στόχευαν τις γυναίκες και υπονοώντας ότι δεν φορούν μαντίλα και δεν καλύπτουν το σώμα τους.

Η ομιλία του Κονακτζί προκάλεσε τεράστια αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις γυναικείες οργανώσεις να απαιτούν την απόλυσή του από τα καθήκοντά του.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Συλλόγων της Τουρκίας (TKDF) Τζανάν Γκιουλού δήλωσε στην εφημερίδα Cumhuriyet:

«Εφόσον ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) άρχισε πρόσφατα να ασχολείται με την πολιτική, νομίζω ότι οι ιμάμηδες και οι μουεζίνοι αυτού του ιδρύματος θεωρούνται υποχρεωτικά υπεύθυνοι για αυτό το θέμα».

«Ενώ το Κοράνι δείχνει την ισότητα ανδρών και γυναικών, αυτά τα άτομα σκορπίζουν δηλητήριο με τη γλώσσα της ανισότητας», δήλωσε η Γκιουλού.

Η Γκιουλού προέτρεψε επίσης το Diyanet να απολύσει τον εν λόγω ιμάμη.

Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γκαμζέ Ταστζιέρ, δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα κατά του ιμάμη, αλλά το Diyanet πιθανότατα δεν θα λάβει μέτρα όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

«Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε αν θα ξεκινήσει έρευνα.

»Καμία ενέργεια δεν ελήφθη εναντίον αυτού του ατόμου που είχε διαδώσει παρόμοια μίσος στο παρελθόν.

»Όσοι βλέπουν τις γυναίκες ως σάρκα που περπατάει θα συνεχίσουν να έχουν θάρρος όσο δεν τιμωρούνται», πρόσθεσε η Ταστζιέρ.

Σχετικά άρθρα