Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος ο Ιλαρίων από Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Τέλος ο Ιλαρίων από Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Μόσχας, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Την Ιερά Μητρόπολη Βουδαπέστης και Ουγγαρίας, αναλαμβάνει με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου θα απαλλαχτεί από τα καθήκοντα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι θέση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Κορσούν Αντώνιος με τον τίτλο Βολοκολάμσκ.

Επίσης, κατά παράδοση της Εκκλησίας της Ρωσίας, ο Μητροπολίτης Αντώνιος θα γίνει και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας διηύθυνε το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων για 13 χρόνια, αμέσως μετά την εκλογή του Κυρίλλου στον πατριαρχικό θρόνο της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, υπήρξε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του από το περιβάλλον του Πατριάρχη Κύριλλου για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ήταν το δεξί χέρι του Πατριάρχη Κύριλλου κι αυτός που οδηγούσε στην ουσία την «εξωτερική πολιτική» της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακραία συντηρητικός και ορκισμένος πολέμιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπήρξε δριμύς κατήγορος της αυτοκεφαλίας που δόθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, συνδέοντας την απόφαση αυτή με την υποτιθέμενη διαφθορά της Δύσης και τη θεωρούμενη γεωπολιτική κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κοσμοθεωρία του εστίαζε στην καταγγελία του σύγχρονου πολιτισμού και την επιστροφή σε μια παρωχημένη χρυσή εποχή της Ρωσικής Ορθοδοξίας.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι τον κατηγορούσαν ότι «εργαζόταν» για τις επιδιώξεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κι όχι για το Πατριαρχείο Μόσχας και την Παγκόσμια Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, υπήρξε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του από το περιβάλλον του Πατριάρχη Κύριλλου για τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο με την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας όσο και για τις κυρώσεις που δέχτηκε ο Πατριάρχης για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα