Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταμασού Ησαΐας: «Στη μεγάλη τραγωδία του πολέμου δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι»

Ταμασού Ησαΐας: «Στη μεγάλη τραγωδία του πολέμου δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Βίντεο, Κύπρος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Πρόσφυγες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Για τα 55 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία που φιλοξενεί στην Κύπρο μίλησε στη δημόσια τηλεόραση ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Όπως έχουμε μεταδώσει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, την Τετάρτη το βράδυ, 11 Μάϊου 2022, έφτασαν στην Κύπρο πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Πολωνία.

Τα παιδιά είναι κάτω από την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο νησί συνοδεύονται από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Η ομάδα των παιδιών και εφήβων παρακολουθούν ειδικό πρόγραμμα ψυχικής στήριξης.

Την μεταφορά και την διαμονή των παιδιών στηρίζει η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αλλά και το κυπριακό υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο τους παραχώρησε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Δείτε τι είπε στην ΕΡΤ ο μητροπολίτης Ησαΐας:

Συναυλία στη Μητρόπολη Ταμασού «Από το ’21 στο ’55»

Συναυλία με τίτλο «Από το ‘21 στο ‘55» πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο της Μητρόπολης Ταμασού στο Επισκοπείο, την Κυριακή του Παραλύτου.

Πριν την έναρξη του προγράμματος της συναυλίας, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής με επικεφαλής τον Μητροπολίτη της Ησαΐα, στην παρουσία του υπουργού Γεωργίας της Κύπρου, Κώστα Καδή, τίμησε με την ύψιστη τιμητική διάκριση της Μητρόπολης, το σταυρό του Αγίου Ηρακλειδίου, τον επιζώντα αγωνιστή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου Παύλο Κασάπη, ο οποίος κατάγεται από τον Λυθροδόντα.

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής τίμησε με την ύψιστη τιμητική διάκριση της Μητρόπολης, το σταυρό του Αγίου Ηρακλειδίου, τον επιζώντα αγωνιστή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου Παύλο Κασάπη.

Στη συνέχεια, με βαθιά συγκίνηση ο τιμώμενος ευχαρίστησε τόσο τον Πανιερώτατο όσο και τον Υπουργό Γεωργίας.

Ακολούθησε το πρόγραμμα της συναυλίας, το οποίο περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα από τη συμμετοχή των Κυπρίων στην επανάσταση του 1821 και τη σύλληψη και δίκη του Λουκά Κουταλιανού, καθώς και τραγούδια αφιερωμένα στους αγωνιστές του 1821 και του 1955 – 1959.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η χορωδία της Μητρόπολης Ταμασού «Ταμασέων Ωδές».

Στο τέλος της εκδήλωσης εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και ακολούθησαν οι ευχαριστίες του πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού προς τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.

Να αναφερθεί ότι τα έργα και οι στίχοι ήταν του κ. Νίκου Παπακλεοβούλου σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του κ. Χρίστου Κκάλλοου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τους προαναφερθέντες, ο Πρωτοσυγκελλεύων και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού και Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, η εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστος Χρίστου, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, κοινοτάρχες, θρονικοί επίτροποι, ο πρόεδρος του συμβουλίου ιστορικής μνήμης και του αγώνα της ΕΟΚΑ, κ. Ανδρέας Μαϊμαρίδης, εκπρόσωποι του AHEPA-(American Hellenic Educational Progressive Association), συγγενείς των αγωνιστών και αρκετός κόσμος που προσήλθε να τιμήσει τους ήρωες.

Σχετικά άρθρα