Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοβουλία μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα: Ψυχική στήριξη σε 55 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

Πρωτοβουλία μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα: Ψυχική στήριξη σε 55 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Κύπρος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Πρόσφυγες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στην Κύπρο έφθασαν την Τετάρτη το βράδυ, 11 Μαΐου 2022, πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία διέμεναν σε κέντρα φιλοξενίας στην Πολωνία.

Τα παιδιά, όπως μετέδωσε το OrthodoxiaNewsAgency, είναι κάτω από την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο νησί θα συνοδεύονται από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Η ομάδα των παιδιών και εφήβων θα παραμείνουν στην Κύπρο για δεκαπέντε ημέρες και θα παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ψυχικής στήριξης.

Την μεταφορά και την διαμονή των παιδιών στηρίζει η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αλλά και το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο τους παραχώρησε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Κατά την παραμονή τους, θα επισκεφθούν αξιοθέατα της Κύπρου ενώ στο πρόγραμμά τους, περιλαμβάνονται επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας και παιδικά φεστιβάλ.

Την παραμονή τους στηρίζουν επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το Υφυπουργείο Πρόνοιας θα παρέχει ποικιλόμορφη στήριξη και ψυχαγωγία στα παιδιά.

Ειδικοί ψυχολόγοι της οικογενειακής στήριξης του ΚΕΝΘΕΑ, του οποίου προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ταμασού, θα στηρίξουν συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά την όλη αποστολή των παιδιών.

Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, θα ολοκληρωθεί η φιλοξενία τους στην Κύπρο, όπου θα επιστρέψουν πίσω στην Πολωνία και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να μπορέσουν να μεταβούν και πάλι στην πατρίδα τους.

Σχετικά άρθρα