Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πατριάρχης Μόσχας κάλεσε τον λαό να συσπειρωθεί γύρω από τον Πούτιν

Ο Πατριάρχης Μόσχας κάλεσε τον λαό να συσπειρωθεί γύρω από τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας κάλεσε την Κυριακή τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τις Αρχές καθώς η Μόσχα συνεχίζει τη στρατιωτική επέμβασή της στην Ουκρανία.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει κάνει και στο παρελθόν δηλώσεις υποστήριξης των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία και πιστεύει πως ο πόλεμος είναι ένα τείχος απέναντι στη δυτική φιλελεύθερη κουλτούρα την οποία θεωρεί παρακμιακή.

«Ας μας βοηθήσει ο Κύριος να ενωθούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, και γύρω από τις Αρχές», είπε ο 75χρονος Κύριλλος στη διάρκεια μιας λειτουργίας στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Μακάρι οι αρχές να είναι γεμάτες με ευθύνη για τον λαό τους, ταπεινότητα και την ετοιμότητα να τον υπηρετήσουν ακόμη κι αν τους κοστίσει τη ζωή», πρόσθεσε ο πατριάρχης, στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κύριλλος είπε πως αν ο πληθυσμός συσπειρωθεί γύρω από τις Αρχές «θα υπάρξει αυθεντική αλληλεγγύη και η ικανότητα να απωθηθούν οι εχθροί, εξωτερικοί και εσωτερικοί…».

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποκάλεσε ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την υποβάθμιση της στρατιωτικής ικανότητας της γειτονικής της χώρας και την εκρίζωση αυτών που αποκαλεί επικίνδυνους εθνικιστές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και η Δύση επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία στην προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Σχετικά άρθρα