Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: Είδαμε τι είναι ο «Ρωσικός Κόσμος»

Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: Είδαμε τι είναι ο «Ρωσικός Κόσμος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, Ουκρανία, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Κάλεσμα του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου προς τον Ουκρανικό Λαό: Είδαμε τι είναι ο «Ρωσικός κόσμος». Ελάτε τώρα στην ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας:

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Λαέ της Ουκρανίας!

Η επιτυχημένη αντίστασή μας στην ανοιχτή ρωσική επίθεση συνεχίζεται εδώ και ένα μήνα.

Αλλά στην πραγματικότητα οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα ενάντια στη ρωσική ιμπεριαλιστική τυραννία, που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Ολοκληρώνουμε το έργο που ξεκινήσαμε τότε – δημιουργούμε μια Ουκρανία απαλλαγμένη από τα δεσμά της Μοσχοβίας: δεσμά ιδεολογικά, δεσμά πολιτικά, δεσμά θρησκευτικά.

Η αγάπη και η αλήθεια σπάνε τα δεσμά της σκλαβιάς.

«Θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιωάν. 8:32), λέει ο Σωτήρας στους μαθητές του και σε όλη την ανθρωπότητα, καλώντας τους να ζήσουν και να ενεργήσουν με δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ανοιχτής επίθεσης, καθώς και όλα τα προηγούμενα οκτώ χρόνια του ακήρυχτου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η Εκκλησία μας τόνιζε συνεχώς ότι η αλήθεια είναι στο πλευρό του λαού και του κράτους μας.

Και όπου υπάρχει αλήθεια, εκεί είναι ο Κύριος. Και όπου είναι ο Κύριος, εκεί είναι η νίκη!

Πιστεύουμε στον Θεό, άρα πιστεύουμε στη νίκη, την φέρνουμε πιο κοντά στην ενότητα, την αλληλοϋποστήριξη, τη θυσία, που εκδηλώνεται στην υπεράσπιση του κράτους με τα όπλα στο χέρι και στην υπηρεσία των άλλων.

Προσεγγίζουμε επίσης τη νίκη με θερμή προσευχή, που τελείται κάθε μέρα, κάθε ώρα, στους ναούς μας, πηγάζοντας από εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια καρδιές προς τον Θεό και τους αγίους.

Αυτή η προσευχή είναι για τον ουκρανικό στρατό και το κράτος μας, για όσους υποφέρουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων δολοφόνων, για τους πρόσφυγες.

Η προσευχή μας είναι για νίκη και δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία.

Η προσευχή μας είναι για αιώνια ειρήνη στη Βασιλεία των Ουρανών για τις ψυχές Ουκρανών στρατιωτών και αμάχων των οποίων τη ζωή αφαίρεσαν οι Ρώσοι δολοφόνοι.

Η προσευχή μας είναι και για την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επαναλαμβάνω το κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου προς τους αδελφούς και τις αδελφές που εξακολουθούν να υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας: ας ενωθούμε γύρω από το Κίεβο, ας ενωθούμε στην Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας!

Μην περιμένετε μέχρι να σας δοθούν άδεια ή οδηγίες από τη Μόσχα – οι πύραυλοι και οι βόμβες που σας ρίχνει τώρα ο ρωσικός στρατός με την απατηλή ευλογία του ηγέτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κυρίλλου είναι ήδη η απάντηση στο ερώτημα τι είναι ο «Ρωσικός κόσμος».

Αυτή η απάντηση είναι οι βομβαρδισμένοι, καμένοι, κατεστραμμένοι ναοί σας.

Αυτή η απάντηση είναι η σιωπή του Κυρίλλου για τα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, στο Τσερνίχιβ και σε δεκάδες άλλες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας.

Δεκάδες κοινότητες και μια σειρά από μοναστήρια σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας έχουν ήδη εκπληρώσει εθελοντικά και συνειδητά το κανονικό τους καθήκον και ακολούθησαν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

Κάντε την επιλογή σας υπέρ της Εκκλησίας και της Ουκρανίας, υπέρ της αλήθειας.

Οι πόρτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και οι καρδιές μας είναι ανοιχτές σε όλους σας!

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Ηθικά, οι Ουκρανοί έχουν ήδη νικήσει.

Και χάρη στο αδάμαστο πνεύμα και την υποστήριξη του ελεύθερου κόσμου, θα διώξουμε τον εχθρό από τη γη μας.

Επικαλούμαι στον θαρραλέο ουκρανικό στρατό, στον Πρόεδρο και την κυβέρνηση, στην πολιτεία και τις τοπικές αρχές, σε όλο τον ηρωικό ουκρανικό λαό, την ευλογία Θεού!

Ο Θεός ο Μέγας, ο Ένας, σώσε την Ουκρανία για εμάς!

Κίεβο, 24 Μαρτίου 2022

Σχετικά άρθρα