Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εναντίον κυβέρνησης Ισραήλ

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εναντίον κυβέρνησης Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος,

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του Πατριαρχείου σχετικά με τον νέο νόμο της κυβέρνησης του Ισραήλ, ο οποίος διαχωρίζει την παλαιστινιακή μειονότητα του Ισραήλ, σε μουσουλμανική και χριστιανική, αποδίδοντας στη δεύτερη την ονομασία “Αραμαϊκή”.

Το Πατριαρχείο αντιδρά επίσης στη διάταξη του νόμου που προβλέπει πως οι χριστιανοί κάτοικοι του Ισραήλ θα υπηρετούν στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. “Στόχος της διάταξης είναι ο εσωτερικός διχασμός μεταξύ των Παλαιστινίων, χριστιανών και μουσουλμάνων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πατριαρχείου, πατήρ Ισσά Μουσλέχ.

Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από το ισραηλινό κοινοβούλιο στις 18 Σεπτεμβρίου και προβλέπει τον θρησκευτικό διαχωρισμό μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων Αράβων που ζουν στο Ισραήλ. Η χριστιανική κοινότητα ονομάζεται αραμαϊκή και αποκτά δική της αντιπροσώπευση στις μειονοτικές συμβουλευτικές επιτροπές στο Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα