Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακό Κουρδιστάν: Να επαναφέρουμε τη θρησκεία στον σωστό δρόμο

Συριακό Κουρδιστάν: Να επαναφέρουμε τη θρησκεία στον σωστό δρόμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιαζίντι, Θρησκευτική Ελευθερία, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός,

Τη Δευτέρα, μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη Διεθνή Διάσκεψη Θρησκειών και Πεποιθήσεων της Μεσοποταμίας είπε ότι στόχος της διάσκεψης είναι να επαναφέρει τη θρησκεία στον σωστό της δρόμο.

Με τίτλο «Μαζί διαδίδουμε την ειρήνη», οι δραστηριότητες του συνεδρίου ξεκίνησαν στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Ροτζάβα (συριακό Κουρδιστάν) στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι κάτοικοι της περιοχής διαφορετικών θρησκειών, πεποιθήσεων και δογμάτων πιστεύουν ότι η θρησκεία πρέπει να αποκατασταθεί στη σωστή της πορεία», δήλωσε ο αναπληρωτής συμπρόεδρος της Διάσκεψης του Δημοκρατικού Ισλάμ, Αμπντουρραχμάν Μπαντρ Χαν, στο North Press.

«Πολλοί οπαδοί θρησκειών έχουν κάνει τη θρησκεία μέσο για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους εξουσίας και τυραννίας», πρόσθεσε.

«Ορισμένες χώρες υποστήριξαν ριζοσπαστικές ομάδες και άνοιξαν τα αεροδρόμια και τα σύνορά τους για να φτάσουν στην περιοχή [εξτρεμιστές] για να προκαλέσουν τον όλεθρο σε αυτήν», είπε.

«Αυτές οι φατρίες και αυτές οι ριζοσπαστικές ιδέες έχουν επηρεάσει πολύ τους ανθρώπους της περιοχής.

»Εκτόπισαν ανθρώπους της περιοχής, σκότωσαν τα παιδιά τους και αιχμαλώτισαν ακόμη και τις γυναίκες τους με περίεργους φετφάδες [θρησκευτικά διατάγματα] για τη θρησκεία», σημείωσε.

Το συνέδριο διοργανώνεται με στόχο την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης και την αποκατάσταση γεφυρών αγάπης και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των ανθρώπων της βορειοανατολικής Συρίας.

Στο συνέδριο προσκλήθηκαν πολλές θρησκευτικές, πνευματικές προσωπικότητες και άνθρωποι με επιρροή από την Ευρώπη, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς και πολλές θρησκευτικές και κοινωνικές προσωπικότητες από τη Συρία.

Σχετικά άρθρα