Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινική δίωξη στον ιερέα που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες

Ποινική δίωξη στον ιερέα που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Επίθεση με Βιτριόλι, Ιερέας, Μονή Πετράκη, Ορθόδοξη Εκκλησία,

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος του πρώην ιερέα που επιτέθηκε σε βάρος 7 Μητροπολιτών και ακόμη 4 ατόμων.

Ο κατηγορούμενος βγαίνοντας από την Εισαγγελία δήλωσε: «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό, ζητώ συγγνώμη».

Νωρίτερα το μεσημέρι ο 37χρονος ιερέας μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο από αστυνομικούς, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα.

Ο συνήγορος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, υποστήριξε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

»Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας», εξήγησε ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους του ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς», είπε επίσης σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί», πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι γιατροί που τον εξέτασαν στο Δρομοκαΐτειο έκριναν ότι είναι απαραίτητος ο εγκλεισμός του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων δίχως ράσα, που σημαίνει ότι έχει καθαιρεθεί.

Σχετικά άρθρα